Kaikki käsistäni

BLOGIT | Kaikki käsistäni

Ammuva jousikeinu

Perhetuttu toi meille ylimääräisen jousikeinun yhtenä keväänä. Ajatteli että me ehkä keksittäisiin sille uusi elämä.

Oikein ajattelikin! Keinu oli ehjä, mutta pintapuolisesti aika huonossa kunnossa ja varsinkin huonossa maalissa. Se oli ilmeisesti viettänyt hyvän aikaa hylättynä ja vailla huoltoa säiden armoilla.

Onneksi minulla on hyvä mielikuvitus ja matala kynnys ryhtyä hommiin.

Lehmälook. Kuvat ja teksti: Hanna Juhala
Lehmälook. Kuvat ja teksti: Hanna Juhala

Ensi töikseni pesin keinun painepesurilla. Vanhat maalit irtosivat näppärästi samassa hötäkässä ja keinu kuivui kevätauringossa pari päivää. Kuivumisen jälkeen hioin puuosat kohtuullisen karkealla hiekkapaperilla niin, että pinta ei tuntunut enää karhealta käden alla. Leikin tiimellyksessä kun ei ole kivaa saada tikkuja takamukseen.

Talonmaalausprojektista oli jäänyt vähän ylimääräistä maalia, jota saattoi hyödyntää keinun maalaamisessa. Ulkomaali kestää hyvin ulko-olosuhteissa säänvaihteiluita ja valoa, mutta kovaa mekaanista kulutusta se ei oikein kestä. Nyt parin vuoden käytön jälkeen keinussa näkyy käytön jälkiä kovimmalla kulutuksella olevissa kohdissa, mutta onneksi huoltomaalaus on helppo ja nopea homma näin pienessä kohteessa.

Maalauspuuhiin ryhdyin sillä mielellä, että lopputuloksena on hevonen. Pohjamaalauksen jälkeen keinu rupesti kuitenkin ihan tuosta noin vain ammumaan. Ei suostunut hirnumaan, ei. Eikä siinä sitten muu auttanut kuin maalata tyypille läikkiä kylkeen, sarvet päähän ja antaa lehmiyden kukan kukkia.

Ammuva jousikeinu

Lehmäkeinu löysi paikkansa takapihalta. Kuoppa sille piti kaivaa, siis jalalle. Että pysyy pystyssä. Se tie oli kivinen, kirjaimellisesti. Mutta hyvin on keinuammu palvellut, ja keinuttelukilometrejä on mittarissa oikein mukavasti.

Käyttäjiltä tuli parhaasta yrityksestä huolimatta pieni reklamaatio: ”Mä olisin halunnut että se pitää ääntä…” Tietääkö kukaan, mistä saa ammuvan äänitorven?

Aurinkoista kevätviikkoa!

-Hanna

 

2 vastausta artikkeliin “Ammuva jousikeinu”

  1. Petri Juhala

    Tuollehan sopisi hyvin lehmänkello kaulaan, kuulisi ainakin koska ammu on liikkeellä.
    T. Perhetuttu


Kommentoi