Talo Kaaos

BLOGIT | Talo Kaaos

Karsintaa ja raivausta

Keväämmällä kirjoittelinkin konmarittamisesta. Nyt kesälomaillessa olen taas järjestänyt, raivannut ja karsinut tavaraa enemmän, on oikeasti pelottavaa (ja hiton raivostuttavaa) miten paljon ihan turhaa roinaa, roskaa ja romua nurkkiin kertyy lyhyessäkin ajassa. Olemme asuneet tässä talossa kaksi ja puoli vuotta, järkyttävää ajatella miltä täällä näyttää kahdenkymmenen vuoden päästä ellei asialle ala tehdä jotain  än yy tee nyt.

Olen tosin huomannut ettei ihan kaikki konmarin keinot toimi meillä. Esimerkiksi sen sijaan että karsisin ja järjestäisin koko kodin samanlaiset tavarat, vaikka kirjat tai vaatteet, kerralla olen todennut toimivammaksi raivata huoneen kerrallaan. Tai pahimmissa tapauksissa kaapin kerrallaan. Pienessä perheessä ehkä järjestäminen tavaralajeittain onnistuisi paremmin.

Olen aloittanut totaalisen (sisustus)tavaran ostolakon ennen kuin kaikki vanha turha roina on saatu nurkista pois, ostolakkoilua tosin vaikeuttavat lapset ja varsinkin teinit joilla tuntuu olevan jos jonkunlaisia ihmeellisiä tavaratarpeita jatkuvasti.

Kesän syntymäpäiväsankarit ovat tänä vuonna saaneet lahjoiksi lähinnä elämyksiä , mitä enemmän leluja sitä vähemmän niillä oikeasti leikitään ja sitä kamalamman kaaoksen saa aikaan (eikä kukaan ei ole kysynyt kertaakaan sellaisten lelujen perään jotka jatkoivat matkaansa meiltä muualle jokunen aika sitten). Ja kun on vaikkapa Linnanmäellä ei samaan aikaan pysty sotkemaan kotona.

Viime viikolla raivasin olohuoneen, tai nykyään se taitaa olla ruokailuhuone koska konmaritin sohvan pois esikoisen huoneeseen. Myös verhot sai lähteä, ihan turhat pölynkerääjät ko. huoneessa.

DSC_0858

Alakerrassa karsin tavaraa takka- ja pelihuoneista. Projekti on vähän kesken vielä mutta ilmavuutta tuli kun korkea pöytä tuoleneen muutti muualle.

DSC_0861

Seuraavaksi raivausvuorossa on meidän 6-vuotiaan huone. Hirvittävä lelu- ja krääsäpläjäys pitäisi muuttaa pelkistetymmäksi tulevan koululaisen huoneeksi.

Puoliso sen sijaan on ottanut tehtäväkseen pihan raivauksen ja kantojen lisäksi pihan reunoilta on lähtenyt suunnitelmiani enemmänkin pieniä puita ja risuja. Ja koko piha on edelleen aivan vaiheessa, alkaa näyttää siltä että istutuslaatikot ja uusi terassi ovatkin ajankohtaisia sitten ensi kesänä… Tänä kesänä pihaa ”koristaa” risulava vielä muutamaan otteeseen.

Kuvat: Mia S

Kommentoi