Tehdään talo

BLOGIT | Tehdään talo

Sisustus: ääntä

Jo talon suunnitteluvaiheessa päätin, että meille asennetaan upotettavat kaiuttimet kattoon. Aikaisemmin olen käsittelyt niiden asentamista. Nyt on jo reilu puolen vuoden käyttökokemus takana, eikä ole muuta kuin hyvää sanottavaa. Kattoon upotetut kaiuttimet saa lähelle kuulijaa, joten äänenvoimakkuus pysyy maltillisena. Meille laitettiin neljä B&W kaiutinta alakerran kattoon. Niistä saa musiikin lisäksi tv:n äänen, joka on erityisen kätevää. Ruokaa laittaessa voi kuunnella tv:n ääntä, sillä yksi kaiutin on keittiön katossa. Mitään kultakorvan järjestelmää meille ei siis rakennettu, mutta ajaa asiansa hyvin.

Äänentoisto on rakennettu Sonoksen varaan siten, että alakerrassa on yksi Sonos amp -laite ja yläkerrassa yksi siirrettävä Sonos play1 -laite. Se oli alunperin tarkoitettu terassin äänentoistoon, mutta kun terassia ei vielä ole, niin se on sijoitettu yläkertaan.

sonos-connect-amp

play1-phone-iosnow-playing

 

Järjestelmä on todella kätevä käyttää, sillä sitä voi ohjata puhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Itse käytän siinä pääasiassa Spotifya ja nettiradioita.  Huono puoli on se, että jos nettiyhteys napsahtaa poikki, mahdolliset transebileet päättyvät samantien. Tähän laitteistoon ei meillä cd-levyä työnnetä.  Hintaa koko laitteistolle tuli noin 1400 euroa, josta noin 600 euroa meni Sonos -laitteistoon ja 800 euroa kattokaiuttimiin ja tarvikkeisiin.

 

Kuvat: Sonos ja Antti Kontula

Kommentoi