Tehdään talo

BLOGIT | Tehdään talo

Jäteaitaus vol.2

Pitkän tauon jälkeen tartuin taas vasaraan ja aloitin hommat. Tässä hommassa ei kyllä vasaraa tarvita mihinkään, ennemmin akkuporaa ja hyviä hermoja. Rimat olisi kannattanut sahata kerralla mittaan. Eikä näin yksi kerrallaan. Tällä tavalla aikaa saa tuhrattua paljon enemmän ja aitauksesta tulee paljon arvokkaampi, kun siihen on mennyt valtavasti työtunteja. Alunperin homma pysähtyi väärään materiaaliin ja sitten siihen kun autossa ei ollut vetokoukkua, jolla materiaalit olisi saanut tuotua kotiin. Lopuksi ei huvittanut koko homma. Teki mieli purkaa koko aitaus ja tunkea se roskikseen.

Mutta nyt iski inspiraatio ja aitaus kasattiin parissa illassa. Maalauksen yritän nakittaa perheen vanhimmille lapsille. Teini-ikäisissä on sellainen hyvä puoli (monen muun hyvän puolen lisäksi), että he ovat aina rahapulassa. Maalaustyön tuntihinnan saa painettua yllättävän alas neuvottelemalla sinnikkäästi.

 

Tämän tyyppisen rimakasan kyhääminen on uskomattoman hidasta yksin. Jiirit pitää saada kohdalleen, välit sopiviksi, pitää ruuvata ja puristaa. Kaikki tämä vain kahta kättä käyttäen.

 

IMG_0564

 

IMG_0560

IMG_0559

Kyllä se silti valmistui ihan kohtuullisessa ajassa. Ensimmäinen kommentti aitauksesta oli, että aika iso hökkeli. Naapurillekin sanoin, että rakennan itselleni piha-asuntoa myöhäisiä kotiin palaamisia varten. No tällainen siitä sitten tuli. Niin kuin arvata saattaa ja kuvasta näkyy, mitään suunnitelmia ei ollut. Ihan omasta päästä tein. Kai niitä rumenpiakin on olemassa.

 

IMG_0568

IMG_0567

IMG_0566

Kuvat ja aitaus: Antti Kontula

Kommentoi