Tehdään talo

BLOGIT | Tehdään talo

Kesken, kesken, kesken…

Silloin kun ei tee mitään on hyvä miettiä ja tutkailla mitä pitäisi tehdä. Siinä tosin saattaa hieman ahdistua tekemättömistä töistä. Meillä keskeneräisyyttä löytyy sisältä ja ulkoa. Erityisesti sitä löytyy ulkoa.

 

Tässä pieni katsaus keskeneräisyyteen olkaa hyvä.

 

IMG_5203

 

Keittiöstä löytyy tämän näköinen paikka, johon ei ole löytynyt ratkaisua. Jotenkin tuo rako pitäisi peittää, mutta miten? Uretaanivaahtoa täyteen ja lastulevy päälle, niin se olisi siinä. Helppoa ja nopeaa. Harmi vaan että rako on lattiasta kattoon. Ei taida yksi tölkki riittää.

 

IMG_5200

 

Saunassa tämän jakkaran paikalla pitäisi olla pysyvämpi ratkaisu. Laudepuusta tehty isompi jakkara tai oikeammin askelma jota pitkin pääsisi ylälauteelle. Suunnitelma selvä, mutta toteutus puuttuu. Tämä tehdään syksyllä tai sitten vielä syksymmällä. Pääseehän tuotakin pitkin lauteille.

 

IMG_5206

 

Tämä kuva on makuuhuoneen liukuovikaapiston reunasta. Siitä puuttuu yksi 2m lista, jonka asennukseen menisi pari minuuttia. Tämä puute unohtuu aina päivän aikana ja muistuu aamulla mieleen unohtuen taas päivän mittaan. Tämä hoidetaan ensi tilassa tai seuraavassa. Eli sitten kun muistetaan.

 

IMG_5204

 

Tämä ei ole varsinainen keskeneräisyys, mutta tehtävä homma kuitenkin. Nurkat olivat ehjät ainakin hetken. Kevään ja kesän mittaan muutama nurkka on haljennut millin tai pari. Kuuluu talon ominaisuuksiin ja helposti korjattavissa. Hoidetaan, mutta ei kiireellisenä.

IMG_5209

 

Maasta, talon päädystä kohoaa putki jonka päässä on muovipussi. Maanrakentaja on sen siihen laittanut ihan omatoimisesti. Missään kuvissa sitä tuskin on, eikä sen käyttötarkoitusta ole selitetty missään. Oletettavasti se on sähköjohtoa varten, jotta pihalle saa ulkovalot. Siihen tarkoitukseen se ainakin meille tulee kunhan keritään. Jouluunkin on vielä aikaa.

 

IMG_5207

Tästä puuttuu jotain. Vielä kun tietäisi mitä siitä puuttuu. Ehkä siihen laitetaa reunakiviä tai reunanauhaa. Laudat merkkaavat vain paikkaa niille.

 

IMG_5208

Tämä paikkaa liittyy edelliseen, sillä tämä on tehtävä ensin. Terassin alla on kulku alapohjaan. Terassin alle ei taas pääse, jos laitan raon umpeen. Ratkaisuna on tehdä terassin päälle luukku, josta hoikka poika pääsee pujahtamaan huoltotoimia tekemään. Ja jos siitä ei mahdu, niin sitten huoltoa ei pääse tekemään hoikkakaan poika.

IMG_5210

Trampoliinille pitäisi tehdä askelma. Nyt askelman virkaa toimittaa lava. Ongelman ratkaisee aika. Kun trampoliini puretaan syksyn tullen, askelmaa ei enää tarvita ja ongelma siirtyy ensi vuodelle. Jos ajan antaa vielä enemmän kulua, niin lapset eivät enää tarvitse trampoliinia, jolloin askelmaakaan ei tarvita.

IMG_5212

Alimmat portaat puuttuvat kokonaan ja niiden virkaa toimittaa lavaviritelmät. Ne ovat valitettavan hyvät, joten varsinaista porrasta ei edes enää kaipaa. Ei hyvä, sillä rumuus säilyy. Lisäksi portaiden edessä on kompastuskaivo tai siis tarkastuskaivo. Se pitäisi lyhentää ja kansi vaihtaa, mutta kun ei tiedä pihan lopullista korkeutta eikä asfaltin paksuutta.

IMG_5211

Palomuurista puuttuu pellitys. Työ on ulkoistettu ammattilaiselle, joka hoitaa asian kuntoon ensi viikolla. Eli tämä lienee ainoa asia, joka tulee hoidettua ennen talvea kuntoon.

 

Kuvat: Antti Kontula

Yksi vastaus artikkeliin “Kesken, kesken, kesken…”

  1. Ilkka Pekanheimo

    Idea ensimmäiseen kuvaasi, jossa on rakonen lattiasta kattoon. Voisit hyödyntää rakosen laittamalla sinne koko pituudelta ledinauhan, joka antaa puhtaan valkoista valoa ja päälle opaalimuovi. Saisit edullisen valaisimen, tavallinen tai himmennettävä. Neuvon mielelläni.
    Ulkovalaistukseen vinkkejä, sinnekin olisi paras epäsuora valaistus: https://asuntomessut2015.wordpress.com/
    Terv. ilkka.pekanheimo@gmail.com


Kommentoi