Tehdään talo

BLOGIT | Tehdään talo

Pihatöitä: 2. näytös

Pihasuunnittelussa kävi sillä tavalla, että teimme sen itse. Jostain kun luimme, että talon suunnitteluvaiheessa olisi hyvä tehdä pihasuunnitelma. Olimme siis auttamatta myöhässä. Vaihtoehdoksi jäi siis tehdä se itse. Lisäksi lukemamme perusteella suunnitelma maksaa tuhansia euroja. Ei kiitos sille.

No Kirsi on käynyt muutama vuosi sitten pihasuunnittelun perusteet opiskelemassa työväenopistossa, joten näillä mennään.

Teimme pihalle polun trampoliinille ja lannoitimme nurmikon pohjan. Nurmikon pohjaa on lisäksi jyrätty lukuisia kertoja ristiin rastiin. Tasaiseksi se ei tunnu muuttuvan, vaikka kuinka jyrällä ajelee ja multaa lisäilee.

IMG_0273

IMG_0274

IMG_0276

 

Naapurilta saamamme suodatinkangas loppui kesken ikävästi metriä ennen kuin polku, joten jatkoimme loppupätkän lauantain Turun Sanomilla. Päivän lehteä emme sentään käyttäneet. Toivottavasti se maatuu hitaasti.

Ennen nurmikon istuttamista halusimme kuitenkin laittaa pihalle puut, joita tuli kaikkiaan 11. Kolme serbiankuusta, kolme timanttituijaa, kaksi omenapuuta, jalosyreeni ja kaksi riippapihlajaa.

IMG_0295 IMG_0294 IMG_0292 IMG_0291 IMG_0290 IMG_0288 IMG_0285 IMG_0284 IMG_0283 IMG_0282

 

Kaikki puut ostettiin Viherlassilasta ja hintaa niille tuli tarvikkeineen rapiat 800 euroa. Puut tuettiin kepein tuulta vastaan, sillä tällä tontilla tuulee. Puita varten oli kaivettu kuopat jo maanrakennusvaiheessa, joten kovin paljon ei tarvinnut onneksi savea kaivaa.

Seuraavaksi olisi tarkoitus laittaa hieman reunakiviä pihaan ja sitten istuttaa nurmikko. Mitenköhän siinäkin mahtaa käydä. Itääkö edes?

 

Kuvat: Antti Kontula

 

Kommentoi