2kotia

BLOGIT | 2kotia

Joulukuusia pitkin poikin

IMG_4466

IMG_4456

 

Vähän on lisääntynyt tavarat pöydällä viimekertaisesta ”joulun tuntua” postauksesta.

Aurinkokin on välillä näyttäytynyt, ja olen saanut napsittua ihania tunnelmakuvia. Minusta meillä on kovin jouluista, vaikka punaista ei sisustuksesta löydykään. Enkä ole mitenkään joulunpunaista vastaan, on mulla punaiset liinat ja astiat joulua varten, ja sellaisia kuviakin olin ajatellut alunperin valmistella. Tämä kattaus tuli kuitekin vähän vahingossa, kun kaivoin glögilasit joulusäilöstä, ja asettelin ne kivasti kirpputorilta löytyneelle parin euron tarjottimelle.

Sitten tein kivan glögihetki-kattauksen yllätysvieraita varten, ja sitten se aurinko pilkahtikin pilven raosta. Kun toiset kirmaa ulos kauniilla aurinkosäällä, niin minä juoksen hakemaan äkkiä kameraa, jotta saisin kauniita kuvia. Olihan marraskuussakin paistanut aurinko turussa ihan kaikki 5 tuntia yhteensä, joten kyllä on ihan oikeasti kiire, jos meinaa kuvan räpsäistä. Joskus ei meinaa ehtiä kameraa saamaan laukusta ulos, kun aurinko onkin jo kääntynyt toiseen kohtaan.

No, mutta vihreällä, harmaalla ja valkoisella mennään. Eniten jouluista tunnelmaa tulee minun mielestä tuoksuista (pipari, kynttilät, glögi, havut ja männynoksat…) sekä muistoista. Etenkin nuo iittalan tsaikka-lasit liittyy niin vahvasti jo lapsuuden joulujen muistoihin, ja sukulaisiin. Kaikillahan oli sellaiset ja niistä juotiin aina jouluna glögiä, muutoin niistä ei koskaan mitään tarjoiltu, eikä ne olleet edes esillä.

Männyn- tai havunoksat on jouluisessa sisustuksessa minulle niin tärkeät, että raahasin jopa tallinnaan muovipussillisen oksia, kun en sieltä niitä löytänyt mistään, edes myytäviä! Torilla kolusin jokaikisen kukkakojun läpi, ja kaikki oli jo valmiita kransseja, mutta ei ainoatakaan oksaa, josta voisi itse väkertää jotakin?
IMG_4396

IMG_4389

IMG_4406

IMG_4397

IMG_4437

IMG_4446

IMG_4448

IMG_4416

Ja niinkuin kuvissa näkyy, ostinpa myös kaksi tekokuusta. Oikein halpaa muovista sellaista! Kauppilan puutarhassa näitä oli ämpärissä pystyssä, sateenvarjojen tapaan lytättyinä, ja myös valmiina koottuina malleina. Kuusi maksoi huimat 4 euroa kipaleelta.

Olin ostamassa sypressiä alunperin, ja ihmettelin ensin siskolle, että kukakohan tällaisiakin ostaa? Sitten katsoin hintaa, ja heti lensi kaksi ostoskoriin.  Ajatus kuusesta kuorrutettuna tekolumella tuli heti mieleen, ja siitä tulikin oikein kiva. Mietin jo, että ehkä ensi jouluna tuosta voi leikata oksanpätkiä lahjapakettien koristeiksi, jos niitä ei halua sisustukseen

Asetin kuusen tuollaiseen astiaan, mutta yhtälailla jalan voisi vaikka pussittaa juuttikankaalla. Nyt kun katson näitä kuvia, niin taidanpa kuorruttaa kuusen vielä toiseen kertaan tekolumella. Toisaalta kyllä esimerkiksi sypressiinkin voi ruiskuttaa tekolunta päälle ja yhtälailla sen voi laittaa kattauksen sekaan, jos ei muovista kotiinsa halua.

Meillä on siis aidot ja teko”havut” sulassa sovussa jouluisen sisustuksen seassa.

IMG_9725

IMG_9731

IMG_9735

Nuo pulloharjoista tehdyt, minikuuset maljakossa, olenkin esitellyt jo aiemmin Täällä.

IMG_9734

IMG_9847

IMG_9816
Hyasintin voi laittaa myös kauniiseen kulhoon. Sammaleen pinnalle ostin clas ohlsonilta.
IMG_4481
Tämän ihanan TineK.n ruukun ostin uudesta sisustusliike Aveliasta, ruissalosta. Voisin levitellä niitä ihan joka puolelle 🙂

IMG_4477

IMG_9790

IMG_9767

Teimme myös iskälle siskon kanssa etukäteen pienen joululahjan, koska se on sillien suurkuluttaja. Tosi helppo ja nopea, Pirkka-lehden ohje, ja kaiken lisäksi edullinen (TÄÄLLÄ). Jos sulla on tuttuja, joille sillit on suurinta herkkua, niin tässä kiva lahjavinkki. Muutenkin itse tehdyt lahjat on minusta aika kivoja, sekä ruokalahjat, että koristeet.

Jos mulla olisi enemmän aikaa, niin tekisin taatusti kaikenmaailman sinappeja, hilloja ja kakkuja ja leivonnaisia kaikille tutuille.

IMG_9766

IMG_4349

IMG_4354

IMG_4355

Oikein ihanaa, glögintuoksuista viikonloppua,

Anna

P.s. Muistathan toisen blogini: A&A at HoMe

A&A at HoMe Facebookissa

(tykkää facebook-sivuista, jos haluat uutisvirtaasi aina uusimmat juttuni) 

 

Kuvat: Anna Nääppä

 

Kommentoi