Vanhan Talon Tarinoita

BLOGIT | Vanhan Talon Tarinoita

Aamiainen puuhellan äärellä

Pieni ritinä ja ratina ja suhina kuuluu puuhellan uumenista, kun tuli rätisee pikkukeittiössä, entisessä leivintuvassa. Siinä on vähän samaa tunnelmaa kuin jos istuisi nuotion äärellä metsässä keittelemässä nokipannukahveja. Tällä kertaa hellalla on kuitenkin pikkuinen espressokeitin ja pikkukattilallinen maitoa. Kun keitin alkaa suhista paineella, kahvi on valmis.

KAHVIN KANSSA on tänä viikonloppuna tarjolla hieman hunajamelonin palasia ja maustamatonta jogurttia marjakiisselin ja myslin kera. Keittiönpöytää koristaa tämän joulun hitti, väriä vaihtava kynttilä. Kai sekin ihme oli pakko kokeilla.

Iltapäivällä vien nuoremman tyttären tapaamaan ystäviään Mynämäkeen, mummolan naapuriin. Samalla keräilen oman lapsuudenkotini tontin reunoilta pajuja havukransseja varten. Ajattelin tehdä niitä vähän enemmänkin.

Lukioaikainen luokkakaverini tarjosi juuri facebookin välityksellä havuja pihallaan kaadetusta isosta kuusesta. Miten nämä asiat välillä loksahtelevatkin paikalleen niin mukavasti?

ÄITINI ESITTELEE villasukkia, joita hän on kutonut perheenjäseniä ja sukulaisia varten, mutta ylituotantoa saa kuulemma myydä Kankaisten kartanon joulumyyjäisissä, jonne olen varannut myyntipöydän yhdessä lasten kanssa. Lapset halusivat leipoa kuivakakkuja myytäväksi.

Äiti innostuu vielä lahjoittamaan omista lampaanvilloista kutomansa villapaidat joulumyyjäisiin. Tuotto saa mennä kuulemma vanhimman tyttärentyttären ensi keväiseen skootterin hankintaan.

Kyllä näistä villapaidoista näkee, että hän kävi nuorena Turun Piirustuskoulun. Työuransa sairaanhoitajana tehnyt äitini toteuttaa taiteellisia lahjojaan kaikissa tekemissään käsitöissä, joiden kuviot ja mallit hän miettii päässään samalla kun puikot suhisevat vauhdilla.

KOTOILU ON KUULEMMA suuri trendi maailmalla. Siihen liittyy monenlainen käsillä tekeminen, kutominen, piirtäminen, leipominen, savityöt, virkkaus tai vaikka lukeminen. En osannut arvata, että niin moni muukin pitää näistä samoista asioista kuin minä.

Mikähän siitä tekee niin suosittua – ehkä se, että samalla on elämässään ja siinä hetkessä jotenkin enemmän läsnä ja havainnoi ympäristöään keskittyen johonkin itselle mieluisaan ja omaa energiatasoa nostavaan tekemiseen.

Mindfulnessia kotikonstein!

Kuvat: Tiltu Nurminen

Ehkä sinua kiinnostaa myös Artisokka-arkkitehtuuriblogini kirjoitus: Vinkkejä hyvään puheeseen.

 

Kommentoi