2kotia

BLOGIT | 2kotia

Terassin muodonmuutos

Meidän piha on kokenut hurjan muodonmuutoksen viimeisen kolmen vuoden aikana.

IMG_8852

Kolme vuotta sitten, kun muutimme taloon, oli koko piha yhtä villiintynyttä viidakkoa. Pieni puinen terassi oli jo huonokuntoinen ja purin sen pihan perälle pinoon. Ajattelin että teen siitä polttopuita kunhan kerkiän.

Olen raivannut pikkuhiljaa puskia ja puita pois, yksi iso ja vanha koivukin kaatui alkukesästä ja se on vieläkin isoina pölkkyinä yhdessä kasassa.

Ensimmäisenä kesänä keskellä pihaa oli valtava sepelikasa. Lapiolla ja valtavalla tahdonvoimalla olen levittänyt kasaa ja tasoittanut pihaa suoraksi lapiollinen kerrallaan. Vanhoja pihalaattoja olen siirrellyt paikasta toiseen ja kokeillut niitä eri kohtiin.

Ylijäämistä lekasoraharkoista tein seinämät pihan korotukselle ja ylimääräisen hiekkakasan levitin siihen. Kaikki sanoi että minun harkko-rakennelmat romahtaa viimeistään talvella, mutta niin ne vaan pysyi paikallaan.

Tässä vähän kuvia pihasta ennen tämän kesän uutta/vanhaa pikku terassia:

WP_000254

WP_000427

Alkukesästä turhauduin sepelipihaan ja löysin jo unohtuneen terassin laudat runkoineen päivineen pihaa siivotessa. Onneksi en kerinnyt pilkkomaan niistä polttopuita, sillä päätin, että kokeillaan sitä uudestaan.

Niin se kasattiin uudelleen, pestiin terassinpesuaineella ja öljyttiin mustanharmaalla terassiöljyllä. Ainoastaan neljä lautaa oli kadonnut taivaan tuuliin? No, mutta onneksi kolot olivat kuin tehdyt kukkalaatikoiksi. Istutin koloihin neljä pallotuijaa ja ne sopii oikein hyvin isomman tuijan kaveriksi pikku ruokailuterassille. Vanhat pihalaatat asettelin terassin sivuille, ja reunoihin laitoin pyöreitä koristekiviä.

Harkkojen peitteeksi nostelin pihan perältä vanhoja seinähirsiä rappusiksi ja niihinkin sudin pintaan samaa mustanharmaata terassiöljyä kuin terassillekkin.

IMG_2232

IMG_2281

Koristekiviä haimme peräkärryllisen Piikkiöstä, soraliike Lehtovaarasta. Tosi kätevää, nopeaa ja vielä edullistakin. Peräkärryn sähköisellä kipillä saa vuokrata paikan päältä, traktorinkauhalla laittavat kivet kyytiin ja sitten vaan itse kippaamaan kuorma omalle pihalle, ja kärry takaisin. Puolet on vielä laittamatta paikoilleen, joten aika paljon kiviä mahtuu yhteen kärryyn!

 

IMG_2490

Ja voi että, kun kaikki on niin paljon kauniimpaa nyt kun on vihreää:

IMG_4657
IMG_8835

IMG_4568

IMG_8838

IMG_8839

IMG_4561

IMG_8849

IMG_4567

IMG_8853

IMG_4589

IMG_4592

Että semmoinen on meidän pihan kesäterassi tällä hetkellä.

Kesäisen valoisaa ja lämmintä viikonloppua kaikille, kyllä kesä on ihanaa ja onnellista aikaa, vaikka välillä onkin vähän kuuma!

Me ainakin Mini-Porkkanan kanssa meinataan pitää hauskaa yhdessä tänä viikonloppuna!

IMG_5400

IMG_4941

IMG_5406

IMG_5346

IMG_5019

IMG_4959

IMG_5069

IMG_5080

IMG_4873

Kuvat: Anna Nääppä

Kommentoi