2kotia

BLOGIT | 2kotia

Vanha, vanha kaappi

IMG_7760

IMG_7796

Viime viikolla olohuoneen kuvissa vilahti antiikkikaapin kulmaa, josta lupasinkin tehdä ihan oman postauksensa.

Se muutti joku aika sitten meille edesmenneen mummoni makuuhuoneesta.

Olin ajatellut maalata kaapin puoli-himmeällä kalusteenvalkoisella värillä, mutta nyt tähän vuodenaikaan en aio siihen koskea. Sitä paitsi, pesun jälkeen se näyttää nyttenkin ihan kivalle. Kappi on tosi kauniin värinen, sellainen vanhanajan hennon harmaa, vaikka kuitenkin hyvin vaalea.

Ajattelin ensin, että kultaiset koukerokuviot ovat liikaa, mutta ehkei sittenkään! Sopii minunn tyyliini, hehe… ehkä… (hetken ainakin)

Vanhat antiikkikaapit ovat muuten ulkoisen kauneutensa lisäksi todella käytännöllisiä! Ne imevät sisäänsä uskomattoman määrän tavaraa, siis paljon enemmän kuin vaikka tuo bestå-taso vastakkaisella seinällä.

Jos tykkäät antiikkihuonekaluista, niin kannattaa kierrellä antiikkiliikkeitä sekä katsoa internetin tori tai huutonet-palstoja, ennen kuin suoraa päätä juoksee kauppaan kaappiostoksille. Vanha antiikkikaappi, tai -tuoli, tai ihan mikä vaan, on persoonallinen ja sopii hyvin, vaikka muuten kotona olisikin modernimpaa huonekalua. Itseasiassa on parempikin, ettei kaikki ole samanlaista ja samantyylistä.

Turussa myös joillakin kirpputoreilla myydään antiikkihuonekaluja, tai ainakin Mimmin kirppiksellä. Siellä on isot hallit täynnä  ihan mahtavia huonekaluja ja kattokruunuja, suosittelen todella kurkkaamaan.

Jos tiedät muita kirpputoreja, joissa myydään huonekaluja, niin hihkaise ihmeessä tämän postauksen kommenttiboksiin!

IMG_7759

Tämän kaapin olin alunperin ajatellut laittavani eteiseen, mutta huonekorkeus siellä oli niin matala, että kaapin päälle ei olisi mahtunut tavaraa esille. Minusta tämä kaappi oikein huutaa alati vaihtuvaa suurta asetelmaa katollensa! vai mitä?

En vielä tiedä, jääkö kaappi tuohon, vai siirränkö sen johonkin, mutta nyt se saa nököttää tossa ja säilöä maljakoita ja koiranruokaa.

Saattaa olla, että sen lopullinen paikka ei kuitenkaan ole olohuoneessa, sillä pitäisin mielelläni tilan vähän tyhjempänä. Mutta nyt hetken se saa olla tuossa noin, paraatipaikalla!

IMG_7749

IMG_7786

IMG_7764

IMG_7784

IMG_7783

Tuollaisen vanhan kaapin uudelleen kunnostamisessa on hirmu kova työ ja ei sitä oikein voi kylmällä ilmalla tehdä. Maalinpoisto, hiominen ja semmoiset hommat on hyvä tehdä ulkona kesälämpimällä. Silloin saa puuhata kauniissa ilmassa ja työ tulee tehtyä ihan (melkein) huomaamatta!

IMG_7765
IMG_7785

IMG_7789

IMG_7842
IMG_7813

 

Mukavaa viikonloppua!

Kuvat: Anna Nääppä

Yksi vastaus artikkeliin “Vanha, vanha kaappi”

  1. Taru Jongsma

    Moikka!
    Ihana kaappi!
    Jos ikinä päätät luopua, olen jonossa 😀

    Terkuin Taru


Kommentoi