2kotia

BLOGIT | 2kotia

Taulusta tarjotin!

IMG_6938

Taas on perjantai ja postin aika! Huh miten aika juoksee.
Rakastan yli kaiken touhuilla kotona ja vakoilla kaikkia DIY-juttuja muista blogeista ja erityisesti Pinterestistä, johon olen koonnut oman inspiraatiokansion varta vasten Tee Se Itse -jutuille. Pinterestin DIY-kansiooni pääset tästä.
IMG_6993
Taulunkehyksestä tarjottimeksi tarina meni jotakuinkin näin:

Huomasin ison kehyspinon Ikean poistomyyntiosastolla ja hihkaisin ”HEI, kato hieno tarjotin!”
Äitini sanoi heti, että ”Ei se oo mikään tarjotin kun taulunkehys”,
Minä: ”Niin niin, mutta kato mä TEEN tästä tarjottimen”,
Äiti: ”Ei sitä voi kantaa, tavarat menee siitä läpi, ei se pidä painoa”,
Minä: ”Joo joo, ei sitä kuulukaan kantaa, se vaan ON pöydällä, ja mä otan tän ja siitä tulee vielä hieno tarjotin!”
Äiti: ”Sä oot pöhkö!” (Ihan sama, pöhkö tai en, niin mun mielestä siitä tuli hyvä, eikä siitä mitään tavarat läpi tule)

Elikkä nyt tämä Pöhkö piristää kaikkien perjantaita jakamalla näinkin vaativan askarteluohjeen ja kurkistuksen meidän olohuoneeseen, olkaa hyvät!

IMG_6898

IMG_6950

IMG_6973

Tähtityynyn paljeteilla ompelin joulun alla, sen teko-ohjeisiin pääset tästä.

IMG_6980

IMG_6933

IMG_7011

IMG_7016

IMG_7007

Kuvan paikalle laitoin palan vanhaa tapettia. Alunperin tarkoitus oli ottaa paspartuuri pois ja laittaa lasin alle marmorikuvioitua paperia, mutta semmoista ei ollut minulla valmiina, joten nyt se on noin. Voinhan vaihtaa sinne myöhemmin ihan mitä huvittaa. Musta kartonkikin voisi olla hieno.

Tähän askarteluun sopii ihan mikä tahansa kehys, jossa reunat ovat lasia korkeammalla. Ja jos ihan vallan haluaa hifistellä, niin reunoille voi ruuvata kaksi kivannäköistä oven vedintä, niin se näyttää vielä enemmän tarjottimelle, ja sitä voi jopa kantaa niistä!

IMG_7006

okruuu

IMG_7037

IMG_6952

oil

IMG_6966

oioo

IMG_6971

IMG_6897

IMG_6910

IMG_6913

IMG_7129

IMG_7036

Asetelmia a’la Anna & Andy.

IMG_7072

IMG_7092

IMG_6922

Oikeastaan olin ajatellut tarjottimen Tallinnaan sellaisen ison rahin päälle laskutasoksi, mutta se näyttää tuossa pöydälläkin oikein hyvältä. Raahaan sen vielä joku päivä toiseen kotiin, kunhan saan sen autoon.
Viimeksi mietin ihan tosissani otanko sen mukaan kävellen junaan ja laivaan! Haha, onneksi tulin järkiini.

Iloista viikonloppua ja aurinkoa kaikille!

Anna

Kuvat: Anna Nääppä.

4 vastausta artikkeliin “Taulusta tarjotin!”

 1. Ritva Helena

  Hei, kivoja vinkkejä, ihania kuvia, ja lukijatkin saavat vähän uusia ideoita. Itse mietin juuri mitä teen 1500 palan palapelillä nyt kun se on valmis… Mietin josko siitä saisi kivan kuvion tarjottimen päälle, liimaa ja laittaa jonkun suojan… lasi voisi olla liian painava… joku kelmu..? onko hyviä vihjeitä? Asun paikkakunnalla jossa on erittäin vähän mahdollisuuksia tarpeiden suhteen.. ei ole Ikeaa eikä muutakaan lähimaisemissa.


  • Anna Nääppä

   Hei Ritva,
   Varmaan monellakin on muuten isoja palapeleja valmiina just nyt kun on joulun aikana aloittanut niiden tekemisen!
   Muistan kun lapsena tätini oli laittanut kehyksiin ja seinälle palapelin jonka kuvana oli valtava hampurilainen ja minusta se oli maailman hienoin taulu, ihailin sitä aina! En mä muuten usko että lasi liian painava olisi, ei tuo minun taulu ainakaan mikään kovin painava ole (toki ei sitä edes kanniskella).
   Muistan että jossain on laitettu sprayliimaa palapelin taakse, siihen kiinni paperi ja kehyksiin vaan kuvan tilalle! Ja sitten seinälle tai pöydälle.
   Lasi varmaan kuitenkin olisi kaikkein kauneimman näköinen.
   Voihan kehysliikettäkin käyttää, kannattaa ainakin kysyä kun niissä saa valita kuvaan sopivat kehykset! Ovat hirmu eri hintaisia riippuen mitkä kehykset valikoi. Itse olen ainakin ihan edullisesti kehystämössä tauluja teetättänyt… Terkuin Anna


   • Ritva helena

    Heippa
    kiitos vastauksesta, mietin tässä vielä. Toinen vaihtoehto olisi peittää joku pieni pöytä, vain osalla palapeliä, ja laittaa lasi päälle… Sellainen pöytä minkä ääressä ei välttämättä tehtäisi töitä… hmmm. pitänee miettiä. Mutta sitä miettiessä seuraan blogiasi ja saan varmaan lisää kivoja vinkkejä!


    • Anna Nääppä

     Hyvä idea tuo pöytälasin alle laittaminen. Joo ja lasin sivuille/pöydän reunoille voi laittaa sellaiset läpinäkyvät ”kumipilkut” mitä esim oviin laitetaan ettei ne paukahda kiinni mennessä. Näin lasin alla ei olis tyhjää siinä kohdin missä kuvaa ei ole… (ymmärsiköhän tästä kukaan mitään?) t. Anna


Kommentoi