2kotia

BLOGIT | 2kotia

Tallinnassa (kotona ja kylillä)

 IMG_8121

IMG_8124

IMG_8126

IMG_8271

Miljoona kuvaa kukkasista, mutta mun mielestä nämä on vaan niin hienoja! Täällä Tallinnassa kukkamuoti on ihan erilaista, kimput ovat paljon koristeellisempia ja niihin yhdistellään mitä ihmeellisimpiä värejä keskenään! Tässä yksi esimerkki jonka mies sai töistä. Vähän hassu ja erikoinen, mutta oikein kaunis. Ja oikeastaan sitä kauniimpi, mitä kauemmin se on tuossa meidän pöydällä nyt ollut (jo kaksi päivää, ja isä sanoi, että sehän on kuin joulukuusi, kun innoissani sitä FaceTimen kautta esittelin!).

Tuo kuivakukista tehty kimppu tarttui mukaan kolmella eurolla yhdeltä mummelilta, joka myi niitä tien vieressä Vanhankaupungin kupeessa. Siinä oli ihan mahtavat värit, ja sekin oli luokkaansa niin omituinen, että oikeastaan se oli jo tosi hieno. Yhtään maljakkoa ei mulla täällä ole, joten Eva Solon karahvi ja kahvipurkki saavat toimittaa maljakon virkaa!

IMG_8116

IMG_8118

IMG_8283

IMG_8272

Meillä on täällä kotona vielä niin tyhjää ja tavaratonta, että on hauskaa sisustella puoli-ilmaisilla jutuilla. Mun mottona on nyt ”nyhjää tyhjästä”, joten keittiön tunnelmallinen asetelma luotiin rosmariinista, vanhasta viinipullosta, pienistä valkosipuleista, yhdestä olut- ja tabasco-pullosta. Kuulostaa sekin niin oudolle, mutta ihan kiva tuli siitäkin, eikös vaan? Ihan kuin jossain ravintolassa, vain pizza puuttuu ja romanttinen illlallinen olis siinä (oo soole miio), ehheh.

Vilautan vähäsen tätä Tallinnan kotia, se on meinaan ihan erilainen. Kirjava ja tumma lattia on todella hallitseva, huomaan sen nyt kun koitan keksiä sisustusideoita tänne. Ja koska tämä on väliaikainen vuokra-asunto, ei kovin isoja juttuja tänne tulla tekemään. Minulla on tavoitteena sisustaa täällä ihan puoli-ilmaiseksi, mitään sellaista  en saa ostaa, mille ei ole Turun kodissa tilaa. Ja tunnelman saa luotua viherkasveilla ja kynttilöillä ihan mihin vaan (ainakin melkein).

IMG_8142

IMG_8135

IMG_8132

IMG_8144
Vinkki: Laita pienet renkaat vanhan hyllykön alle niin siitä tulee IHAN eri näköinen! Paljon kevyempi kokonaisuus (se myös nousee lattialistojen yli, joten sen saa kiinni seinään, eikä näin jää rakoa tason päälle seinän ja tason väliin).

IMG_8098

IMG_8101
Myös yrttien tuoksu tuo lämpöä ja tunnelmaa, ja HEI, posliinieläimet on taas IN!
IMG_8096
Sohvan takana oleva musta hökötys on sisustustakka, jolle ei ole omaa paikkaa vielä keksitty…

IMG_8083

IMG_8307

IMG_8111

IMG_8169

Vanhankaupungin kujia jaksaisi kulkea loputtomiin, aina tulee vastaan uusi kuja jossa ei vielä ole kävellyt. Pienet putiikit, tunnelmalliset kahvilat ja ravintolat, kauniit vanhat ranskanpastillien väriset rakennukset jaksaa vaan hämmästyttää ohikulkijaa joka kerta.
Kävelyreissuilla sitä saattaa törmätä aivan ihaniin ja erikoisiin pieniin liikkeisiin, joissa myydään uniikkeja tavaroita. Jos Tallinnan sisutusliikkeet kiinnostaa, niin yhden esittelinkin jo viime keskiviikkona TÄÄLLÄ.

IMG_8167

IMG_8175

IMG_8162
We fish you were here!

IMG_8165

IMG_8159

IMG_8173
Vanha Raatihuone.

IMG_8179

IMG_8182

Vielä tähän loppuun laitan pienen menovinkin Tallinnaan suuntaaville: nimittäin Lentosataman Museo (LINKKI) on todella hieno ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Titanic-laivan tarinasta kertova näyttely on siellä vielä maaliskuun loppuun asti. Näyttelyssä tuntee melkein olevansa vuodessa 1912 ja luksusristeilijän matkassa.
Jokaisen pääsylippu on kopio jonkun todellisen matkustajan maihinnousukortista (saimme kortit jopa sukupuolen ja iän mukaan). Siellä on paljon hylystä sukellettuja tavaroita, tarinoita matkustajista ja laivan tapahtumista. TÄÄLTÄ voit lukea lisää Titanic-näyttelystä. Titanic-näyttely siis on auki 31.3 asti, mutta muuten lentosataman museossa on jatkuva näyttely.


IMG_8319

IMG_8321
Museon kaupassa oli myytävänä kopio Titanicilla olleesta hammastahnarasiasta. Kotiutin sen yöpöydälle koruja varten, vaikka kannessa lukeekin Cherry Tooth Paste.
IMG_8324
Sain 23-vuotiaan naisen matkalipun, lipunmyyjä arvioi ikäni siis täydellisesti, ehheh ;).

IMG_8221

IMG_8227

IMG_8229

IMG_8243

IMG_8250

Hauskaa viikonloppua täältä Titanicin kuuluisilta portailta, harmi kun ei ollut sellaista vanhanajan iltapukua mukana, olis tullut paljon hauskempi kuva!

Terkuin,  Anna

(P.S. Titanic näyttelyn lopussa oli seinällä kaikkien matkustajien nimet (kuka selviytyi ja kuka ei), ja ihmettelinkin, miksi kaikki lukee niitä nimiä siellä niin intohimoisesti?  Sisko kertoi vasta nyt, että ihmiset etsivät sieltä ”itseään”, siis maihinnousukortin/pääsylipun henkilöä! Höh, miksen mä tajunnut?)

(P.P.S. Joten, jos nyt joku menee sinne, niin viitsisitkö katsoa, miten mulle kävi? Olin Mrs Amin S. Jerwan (Marie Marthe Thuillard) Kiitosta vaan jo näin etukäteen, hehheh, ei vaiskaan!)

Kuvat: Anna Nääppä
 

6 vastausta artikkeliin “Tallinnassa (kotona ja kylillä)”

 1. Ritva Helena

  Näistä blogeista tulee tosi hyvälle mielelle, kiitos!


  • Anna Nääppä

   Voi kiitos kovasti kun olet kommentoinut ja kiva jos sain hyvälle tuulelle! Sehän mulla on tarkoituskin! Joskus sitä miettii, että lukeeko joku mun höpötyksiä!


 2. Tarja Nukarinen

  Hei Anna!
  Tosi kiva kuulla sinusta.Blogistasi tulee todella hyvälle tuulelle.Iloisuutesi ja positiivisuutesi saa hyvälle mielelle.
  Oikein nautittavaa ja aurinkoista kevättä sinne Talinnaan.
  t.Tarja


 3. Suski

  Kiva blogi, käyn välillä lueskelemassa! Google osasi kertoa, että selviydyit ja elit vielä pitkään 😉


  • Anna Nääppä

   Hahaha, kiva kun selvisin ja kiitosta (nyt ei tarvii enää murehtia kuinka kävi) ehe
   Ja kiitos kun kommentoit ja kiva jos tykkäät ! 😉 hauskaa kevättä ja aurinkoisia päiviä sinulle. T. Anna


Kommentoi