2kotia

BLOGIT | 2kotia

Tallinnan katoilla

Ihanaa Perjantaita, NYT on vihdoin kesä!

Hellemekot ja hatut on kaivettu esille ja loput vaatteet kannettiin varastoon odottamaan hetkeksi.

Tänään käydään kattoterasseilla!

2014-06-05 13.12.21

2014-06-05 14.36.14

Täällä Tallinnassa uusia ravintoloita ja terasseja pullahtelee kuin sieniä sateella, ja turisteja alkaa olla jo ihan tungokseen asti. Suomalaisia, Brittejä, Kiinalaisia ja Ranskalaisia, niitä on eniten (ainakin mun mielestä).

Ravintoloiden läpikoluaminen tällä on loputon suo, on hyviä ja huonoja, halpoja ja kalliita, niinkuin joka paikassa, ja monen monta semmoista, jossa ulkopuolelta ei tulisi mieleenkään että sisällä voi olla jotakin niin hienoa.

Esittelen tänään pari kivaa vinkkiä Tallinnaan tuleville: Yksi on kattoterassit, nosta vähän katsetta ylemmäs kaupungilla, ja voit nähdä aurinkovarjot ostoskeskuksen tai hotellin katolla. Nämä kuvat on kahvila Komeetin kattoterassilta, Solaris-keskuksen katolta (Estonia puiestee 9). Sieltä on mahtavat näkymät alas kaupunkiin. Helteisellä ilmalla mukava juoda drinksut tai syödä kevyt lounas.

2014-06-05 14.14.38

2014-06-05 14.15.59

2014-06-05 14.18.22

2014-06-05 14.16.37

2014-06-05 14.17.21

Kattoterassin löydät Tallinnasta myös muun muassa:

 

Hotelli Radisson Blu Sky-hotellin katolta, coctailbaari Lounge 24, osoitteessa Rävala 3. sekä

 

Ravintola N.9/ Number 9 -Kesäterassi, osoitteessa Rävala 4/ 9.kerros.

 

Myös yksi ihan mahtava suojainen sisäpiha/kesäterassi on Ravintola Leibin vehreä sisäpiha, jonne kannattaa ehdottomasti mennä syömään eikä vaan drinkille. Ruoka on todella hyvää ja paikka kaunis. Leib on osoitteessa Uus tn 31, vanhakaupunki.

 

IMG_2779

 

IMG_2776

Me kävellään usein Andyn kanssa vanhassakaupungissa,  ja sen ympäristössä. Vanhankaupungin takana on hurjan kaunis lampi, jossa on mukavaa ja rauhallista kävellä.

Minusta, ja VARSINKIN Andystä on valtavasti kuvia kiinalaisten kotialbumeissa, se on hauskaa kun ne on niin innoissaan ja rohkeina tuon valokuvauksen kanssa. Harvemmin kukaan poseeraa sillä lailla niin ihanan välittämättä kenestäkään.  On hyvin tyypillistä, että niillä on oma pehmolelu matkalla mukana, ja se pääsee valokuvien paraatipaikalle. Ja siis nyt puhutaan aikuisista ihmisistä, he oikein hihkuvat lapsenomaista intoa, eivätkä häpeile näyttää sitä. Musta se on jotenkin hienoa, olla vaan ihan oma ittensä!

Kerran aamulenkillä yksi kiinalainen mies tuli kysymään iloisena saako hän ottaa valokuvan meistä? Ei mennyt kauaa kun minä jo kuvailin häntä siellä lammen reunalla taluttamassa Andyä. Siinä käveltiin edes takas, ja oltiin kyykyssä ja vaikka missä asennoissa, mutta kyllä tuli kivat muistot ja mies oli onnellinen! Harmitti vähän jälkeenpäin, miksen napannut itsekin kuvaa onnellisesta taluttajasta. IMG_3344

IMG_3366

Lammen toisessa päässä on portaat, jotka vievät upealle näköalapaikalle Toompean mäelle. Me juostaan kaikki rappuset tosi nopeaan ylös ja tullaan rauhallisesti alas… Eilen helteisellä ilmalla, se taisi olla Andy-raukalle liikaa…IMG_3371

IMG_3373

IMG_3383Täällä koirat ovat tervetulleita melkein kaikkialle! Se tuntuu välillä omituiselle, vähän niinkuin olisi pahanteossa kun vie koiran vaikka kahvilaan tai ravintolaan. Mutta oi että se on niin mukavaa, kun voi lähteä aamulenkille ja vaikka syödä aamiaisen kahvilassa samalla. Tai sunnuntaikävelyllä poiketa vaikka lounaalle kesken lenkin. Ruokakaupoissakin olen nähnyt koiria.

Jotkut paikat jopa laittavat tarran ikkunaan, jossa oikein toivotetaan tervetulleiksi kaikki meidän nelijalkaiset (kunhan osaavat käyttäytyä)!

IMG_3176

Kuvat: Anna Nääppä

 

Kommentoi