2kotia

BLOGIT | 2kotia

Synttäriteemana porkkanat!

Lastenjuhlat!

Viime viikonloppu oli meillä pelkkää juhlaa, kun Siskontyttö, mini-porkkana, täytti jo yksi vuotta.

Koristeltiin siskon kanssa ihanat porkkana partyt, kerran se nyt oli juuri hänelle sopiva teema lempinimensä vuoksi.

Turun torilta haettiin J.Loikaksen kojusta iso läjä porkkanoita, valittiin se torikoju tietenkin, jolla oli parhaimman näköiset naatit. Ajattelin, että kyllä ne pitää omituisena kun valitsin niitä naattien perusteella.

Mutta kun varovasti selitin että maljakkoon me ajateltiin näitä, niin ihana myyjätyttö ymmärsi heti. Saimme myös kaupanpäälle ihmisten hylkäämiä roskanaatteja, ohjeet olla varovaisia, sekä laittamaan ne heti veteen, ja olimme ihan super-onnellisia!

Porkkanat menivät maljakkoon ja niistä tehtiin koko juhlien synttärikukkaset!

Kyllä tuli valtavan hienot, eikö vaan?. Ensin ei ymmärretty että nuupahtaneet naatit pitää katkaista porkkanoista, jotta ne virkoaa taas. Mutta kun huomattiin, että ne ei nousekaan, niin katkaistiin ne myöhemmin. Sekaan laitettiin päivänkakkaroita omasta pihasta. Koko komeus maksoi siis 6 euroa!
IMG_4318

IMG_4313

IMG_4314

IMG_4419

IMG_4312

IMG_4420

IMG_4422

IMG_4413
Puput ja marsipaaniporkkanat laitettiin koristeiksi pienelle kakkuvadille!

Porkkananauha on todella helppo ja nopea. Eikä se maksakaan kuin pari euroa! Tarvitaan vain oranssia ja vihreää kreppipaperia ja erikeeperiä (tai jotain liimaa)

  • Ensin rullataan oranssia kreppipaperia n.30 cm
  • Sitten pätkitään se n. 5-10 sentin pätkiksi
  • Ota pätkä käteen ja varovasti kiinni sisällä olevasta paperin kulmasta ja vedä pötkö pitkäksi! (voit ensin vähän tiukentaa rullaa)
  • Taita isomman pään reunat sisälle ja laita sormenpäällä hiukan liimaa, että paperi pysyy rullalla.
  • Leikkaa tupsu vihreästä paperista ja kasta sen pää liimaan.
  • Törkkää se naatiksi (oliko nämä nyt ihan sekavat ohjeet?)
  • Paperi on niin ohutta, että se on ihan helppo laittaa ohuella langalla roikkumaan (neulalla läpi mennen jokaisesta porkkanasta).

IMG_4344

IMG_4349

IMG_4348

IMG_4476

Kyllä oli tyttö aamulla ihmeissään kun porkkanoita katseli. Laitettiin me vähän meloni-lippuviiriäkin, lastenjuhlissa kun ei voi mennä överiksi.

IMG_4523

IMG_4515

IMG_4417

IMG_4421

IMG_4429

Semmoista juhlameininkiä meillä! Taustalla vilahtaakin jo hiukan myös meidän hedelmä-pallo nauhaa, jotka oli myös tosi kivat juhlakoristeet, mutta niistä lisää myöhemmin.

IMG_4425

IMG_4702
”Kuubalainen” pikkuleidi kesähuivi päässään.

Porkkanakakku oli ehkä maaiman hienoin porkkanakakku ikinä! Vai mitä? Sen oli tehnyt joku supertaitava tuttava. Erityisen hieno on pikkuinen porkkanamaa ja porkkanalaatikko -piperrykset. Miten joku voi keksiä ja osata tehdä noin hienon? 
IMG_4507
IMG_4477

IMG_4479

Loistavaakin loistavampi, maailman yksinkertaisin askarteluvinkki tuli siskon anopilta. Voileipäkakut tuollaisen raakalaudan tai vanerinpalasen päälle ja pelkkä kakkupaperi väliin! Olipas se hienon näköinen ja kätevä kuin mikä! Mahtuvat hyvin jääkaappiinkin.
IMG_4486

Lahjavinkkejä 1-vuotiaalle minun ei ehkä kannata jakaa kenellekkään, mutta kerrottakoon nyt että lahjaksi ostin jo kuukausia sitten kennollisen puisia kanamunia (?), joissa on keltainen tarrapinta sisällä…

Ne on kuulkaas hienoja merkkimunia Pottery Barnsilta Dubaista asti kiikutettuna, ja kyllä, juuri sieltä, missä on maailman suurimmat ja mahtavimmat lelukaupat! Kananmunat minä sitten valitsin? 
IMG_4470

IMG_4484

Mutta kyllä ne oli oikein mieluisat Pikku-Porkkanan mielestä (vaikka muut nauroivatkin minun lahjalleni) hehe
Oikein aurinkoista ja lämmintä viikonloppua kaikille lukijoille! 

T. Anna ja Muru-Porkkana 1vee!

Kuvat: Anna Nääppä

 

Kommentoi