2kotia

BLOGIT | 2kotia

Pyhäinpäivä ja halloween

IMG_8512

Tänä viikonloppuna vietetään pyhäinpäivää sekä halloweenia,

Pyhäinpäivänä hiljennytään ja viedään haudalle kynttilä tai kukkanen, muistellaan edesmenneitä läheisiä ja käydään kirkossa.

Ameriikasta suomeen rantautunut halloween-juhla taas hömpötyksiensä kautta tuo toisenlaisen lähestymistavan aiheeseen kuolema, ilon, huumorin ja leikin kautta, jos niin voi ajatella? Ainakin minusta voi.

IMG_8429

Halloween on mielestäni erittäin tervetullut suomalaiseen kulttuuriin, myös tosin sen takia, että juhlia ei voi olla koskaan liikaa. Eikä me suomalaiset olla erityisen kovaa karnevaalikansaa, joten sen kanssa voidaan hyvin vähän parantaa.

On hauska nähdä, kun ystävien lapset pukeutuvat innoissaan koulun halloween discoon, ja kotiakin voi koristella hämähäkein, ja syödä vaikka illallla hodareita, joiden sisällä on nakki, joka esittää sormea ”verisessä” ketsupissa. Itse henkilökohtaisesti minua ällöttää ruoka, joka näyttää sellaiselle, mutta voin vaan kuvitella kuinka hauskaa se voi olla pienten lasten näkökulmasta katsottuna.IMG_8511

En myöskään koskaan ole perustanut noita-asusta tai arpinaamasta, mutta tyylikkääksi ananakseksi voisin vaikka naamiaisiin pukeutua.

Minusta halloween ei syrjäytä kuitenkaan harrasta Suomalaista pyhäinpäivää, eihän niitä voi edes verrata keskenään. Yhtä hyvin voidaan juhlia kumpaakin.

Ja sama se, vaikka tulee ostettua ”turhanpäiväistä” halloween krääsää, ne voi laittaa kaappiin ja ottaa esille seuraavana halloweenina, vai mitä?

Minä itse en ole koskaan järjestänyt halloween-juhlia, tai osallistunut sellaisiin muutenkaan, vaikka tiedän, että rakastaisin yli kaiken sitä kauhujuhlien järjestämistä. Jos järjestäisin oikein juhlat, niin kauhuteemalla mentäis ja kunnolla. PINTERSTiin olen tehnyt inspiraatiokansion halloween-teemalla, siellä on paljon kaikkea kivaa, jos juhlia meinaa järjestää, tai kotia koristella.

Ehkä minä joskus vielä innostun?

Askartelin kuitenkin muutaman kurpitsan, jotta halloween-tunnelmaa olis edes hiukan kotona. Minun askartelut tosin ovat kaukana kauhusta, mutta kukin tyylillään. Sillä ei ole väliä, miten viettää mitäkin juhlaa, pääasia että kaikki ihmiset ympärillä on onnellisia, vai mitä?

Minun ”pullo-kurpitsa” (ihan itse suomensin, kauppassa luki Pudel-Körvitsa?) naamioitui pupuksi, aika hempeetä!

IMG_8509

IMG_8474

IMG_8453

Sisko taas teki omanlaisensa, ja sen onkin sitten ihan hurjan taitava käsistään! Siis jos se tekee hienoimmat rakennekynnet, niin kyllä se tekee hienoimmat kurpitsatkin! jessus…. Lisää tuosta kurpitsa-vaunusta juttua ja kuvia TÄÄLLÄ.

Ainoa hidaste sillä oli tuo 1-vuotias apulainen, joka yritti koko ajan tunkea sisälle tuonne kurpitsaan, niin että kaikki sukkikset ja joka paikka oli kuulemma kurpitsassa!

Ärsyttävää varmaan kun (puolittaisella hoitovapaalla ollessaan) ei saa rauhassa askarrella, kun Porkkana häiriköi koko ajan! Haha, no ei vaiskaan, mutta siis KUKA NYT EI TONNE SISÄLLE HALUAIS? Ihmettelen vaan!

(ja sitten kun se vietiin ulos, niin kamala huuto, kun piti sisälle tulla ja jättää se sinne…sitä mä en taas yhtään ihmettele!)

IMG_8508

IMG_8513
Yhden maalasin mustaksi, aika moderni, eikö?

IMG_8538

IMG_8510

IMG_8549

Oikein mukavaa, ja rauhallista pyhäinpäivää, hautausmailla on varmasti todellla kaunista tänä viikonloppuna.

Ja niille kaikille, ketkä menee halloween-juhliin, ni toivotetaan nyt sitten vaikka oikein kamalat juhlat ällöttävine tarjoiluineen!

Kuvat: Anna Nääppä (ja siskon tekstarit)

p.s. ja sitten se teki vielä äidillekin kurpitsan…. tosta noin vain:

IMG_8547

 

Yksi vastaus artikkeliin “Pyhäinpäivä ja halloween”

  1. Priscilla Purssila

    Kauniita käsitöitä! Muista että Halloween on yhden päivän juttu eli 31.10!!! Miksi kansa on niin sekaisin tästä ajankohtasta? Se onkin tosi hauska juhla paitsi kun suomalaiset lähtee sekoitamaan sen pyhäpäivän kanssa.


Kommentoi