2kotia

BLOGIT | 2kotia

Puuroa ja kiinalaista posliinia

IMG_7534

IMG_7522

Viime aikoina meillä on tehty hurjasti puuroja…

Törmäsin torilla puolukoihin, ostin ison pussin ja tein pitkästä pitkästä aikaa vispipuuroa (siis tarkoitan moneen vuoteen!).

Sitten mies pyysi mustikkapuuroa, ja sitten jo opiskelinkin netistä ohjeita ohrapuuroista, ruispuuroista ja tattaripuuroista, ja kaikista puuroista mitä nyt löysin. Marjoiksi voikin laittaa mustikkaa, puolukkaa, vadelmaa ja vaikka mitä.

Sitten puuro-repertuaarini kasvoi kasvamistaan ja innostuin erilaisista tuorepuuroista.

Illalla laitettaan milloin mitkäkin puurohiutaleet esimerkiksi kaura- tai mantelimaitoon yön yli. Mausteeksi suolaa, kanelia ja kardemummaa.

Aamulla sekaan banaania, omenaa, mustikkaa, mustaherukkaa, tai mitä tahansa marjoja, ja tietenkin kourallinen terveellisiä pähkinöitä ja siemeniä. Se on sitten muuten niin hyvää, että ehkä minusta tulee pian ”nainen, joka elää pelkällä puurolla”. haha

Tai sitten se ihana kanelin ja kardemumman tuoksu sopii niin hyvin tähän syksyn kylmyyteen, että puurokin maistuu mahtavalle.

”Kaikilla ihan pienen pienillä asioilla siis tosiaan saa kylmästä, harmaasta ja sateisesta päivästä paljon paremman, kuten vaikka kanelin tuoksusta, kuumasta kaakaosta tai siitä, että syö sen puuron hienosta kiinalaisesta riisiposliinikupista, ja koristelee sen nätisti marjoilla”. 

 

ps. Mummoni on raahannut nuo kauniit kipot kiinasta asti joskus vuosia sitten. Ovat niin ohutta posliinia, että suurin osa on mennyt jo vuosien varrella rikki, mutta minulle riittää yksikin!  Ja jos sinne sisälle laittaa tuikun palamaan, niin valo loistaa tosi kauniisti noiden ”pilkku-kuvioiden” lävitse…  Hitsi miten kauniit!

Mukavaa viikonloppua,

Anna

IMG_7539

IMG_7519

IMG_7536

IMG_7521

IMG_7538
IMG_7525

2014-10-07 10.07.57 HDR-2

IMG_7554
Tarjottimen ostin Turusta Mimmin kirpputorilta. Patina sopii siihen ihanasti!
IMG_7556
Myös marmorituikut on kirpputorilöytöjä. Noitahan oli kaikilla silloin 90-luvulla!
IMG_7529
Stockmannin klementiinit on niin nättejä, että hyvä kun raaskii syödä!


IMG_7570
IMG_7579

IMG_7540

IMG_7566
Kaminakin on taas otettu käyttöön. Ritisevä tuli ja puun tuoksu saa onnelliseksi ihan varmasti jokaisen!

2014-09-23 14.53.04-1
 Kuvat: Anna NääppäYksi vastaus artikkeliin “Puuroa ja kiinalaista posliinia”

  1. Tiina

    Riisiposliini on kaunista, meiltä löytyy samaa sarjaa iso valikoima lusikoineen kaikkineen 👌


Kommentoi