2kotia

BLOGIT | 2kotia

Makuuhuoneen uusi ilme ja mikä on nyt IN sisustuksessa

IMG_9137

Pieni ripaus vintagea on nyt IN, ainakin minun syys-sisustuksessani.

Ja boheemia gipsy-stylea, pitsiä ja sen semmoista. Se inspiroi just nyt!

Me ollaan siskon kanssa myyty kirpputorilla jo monta viikkoa vanhoja tavaroitamme, ja vaihtokauppana raahattu sieltä kotiin muutamalla eurolla kaunista vanhaa vihreää lasia, niin pulloja kuin purkkeja.

Meidän makuuhuoneessa on ihan uusi ilme johtuen uudesta valaisimesta/kattokruunusta ja parista taulusta vain.

Hurjan pienillä jutuilla sisustuksen ilme muuttuu aika radikaalisti.

Korentojulisteet ostin Helsingin reissultani, Lönnrothinkadulta, pienestä sisustusliikkeestä nimeltä Destiny.

Siellä samaisessa liikkeessä oli muuten todella kauniita lasikehyksissä olevia aitoja perhosia, jotka tosin maksoivat reilusti yli sata euroa kappaleelta.

Myyjä kertoi, että perhostaulut tehdään ranskassa, jossa yksi pariskunta pitää perhostilaa, ja kehystää aina harvinaiset perhoset niiden kuoleman jälkeen. Perhosten elinkaari kuin on vain yhden viikon pituinen. Ne oli oikein varovasti säilötty tuntosarvineen ja mahtavine väreineen pieniin lasi-vitriineihin. Jos olisin saanut valita kauneimman, en ehkä olisi osannut….

No, mutta minä nyt kuitenkin valitsin aitojen perhosten sijasta nuo kaksi korento-julistetta, ja Clas Ohlsonilta hain sopivat kehykset.

IMG_9139
Vihreän lasipullon ostin kirpputorilta

IMG_9146

IMG_9152

IMG_9142

IMG_9155

IMG_9147

Valaisimeen törmäsin ihan vahingossa Skanssin Anttilan alepöydällä. Olen monesti samanmoisesta haaveillut, joten ostin sen siltä seisomalta 50 eurolla.

Valaisimen kiinnittämisessä haluaisin vinkata monia siitä, että kannattaa laskea se tarpeeksi alas.

Se näyttää paljon paremmalta, ja ikään kuin yhdistää ryhmän, johon se kuuluu. Oli se sitten ruokapöydän, tai sängyn yllä. Ruokapöydän yllä valaisin näyttää mielestäni hyvälle, kun se on juuri niin, että vastakkain istuvat näkee toisensa ruokapöydässä. Usein näkee liian korkealle kiinnitettyjä valaisimia.

Ja sama pätee taulujen kanssa, musta taulun pitää olla silmien korkeudella, niinkuin taidenäyttelyissäkin, siis aika matalalla!

Tiedä nyt sitten onko tuokaan vielä tarpeeksi matalalla minun makuuni, mutta helmiäiset kolisi jo päiväpeittoon, kun petasin sängyn ja niin hurjan ylös ilmaan piti heittää koko peitto?

IMG_9153

IMG_9150

IMG_9145

Ihanan neliskulmaisen käsin kirjaillun pöytäliinan löysin mummon luota. Mummo on tehnyt sen joskus 40-luvulla.

Se oli ihan kellastunut ja likainen, ja olipa joku sukulaisukko joskus tupakkiakin poltellut sisällä niin että se oli ihan oikeasti tosi rajun värinen.

Vein kuitenkin liinan poikineen kotiin ja heitin ne kodinhoitohuoneen altaaseen, päälle kylmää vettä ja kloritea loraus. Annoin lillua vuorokauden, silläkin uhalla että ne ovat entisiä, mutta ihan täysin puhdistui kaikki läkit ja keltaisuus.

Likoamisen jälkeen laitoin koneeseen kylmälle pesuohjelmalle, sillä pullon kyljessä luki ettei yli kolmessakympissä saa kloritella pestä.

Ennen vanhaan on käytetty vahvaa ja laadukasta pellavaa.

En silti kuitenkaan suosittele kloritessa mitään uittamaan, koska saattaa sillä saada pilallekin monet tekstiilit. Näillä nyt vaan oli toisena vaihtoehtona roskis, joten raaskin siis kokeilla.

”Ja jotenkin siitä tuli tosi herkullinen petaus, pikkusen boheemia ja gipsy-stylea. Ei kaiken aina tarvii olla niin justiinsa, välillä on kiva vähän kokeilla jotain uutta. Niinkuin vaikka pitsiä ja kerroksellisuutta, ja värejä kans vähäsen”.

IMG_9144

IMG_9154

IMG_9158

IMG_9159

IMG_9163

Myös kristallikarahvin löysin kirpputorilta, mutta laitoin nyt kuitenkin puutarhasta parit kukkaset siihen konjakin tai whiskyn sijasta.

”Sitten kun tahdon leikkiä Kauniita ja Rohkeita, niin voin tarjota keskellä päivää tosta vieraille lasilliset, hehe”.

Mukavaa viikonloppua,

ja ihanaa, kun vielä saa hetken olla paljain jaloin!

Toivoo, Anna

Jos haluat nähdä, miten makuuhuoneen sisutus on viimeisen parin vuoden aikana muuttunut, niin styleroomissa olen tehnyt kuva-albumin, jossa myös kuvia aiemmasta makuuhuoneesta. Näet sen TÄÄLTÄ.

Ja TÄÄLLÄ taas voit nähdä, minkälaiselta meillä useasti oikeasti näyttää, kun siivoilu jääkin puolitiehen!

 

IMG_6133 IMG_6138

 

Kuvat: Anna Nääppä

 

Kommentoi