2kotia

BLOGIT | 2kotia

Kultaa ja mirhamia

 IMG_4129

IMG_4127

IMG_4117

Kultaa ja mirhamia, ja kuinka karusta ja kolkosta ”poikamiesboksista” kuoriutuu keväinen keidas palmuineen ja paljetteineen, hih!

Olen jo tykästynyt tähän ideaani sisustaa toista kotia ihan omilla vanhoilla tavaroilla, sekä löytö- ja lahjoitustavaroilla.

Olen myös tehnyt itselleni säännöt: en saa ostaa mitään (paitsi lipsun siitä tuon tuosta), yritän olla luova ja koittaa pärjätä niillä mitä mulla jo on. Leikki on oikeastaan aika hauska, ideoita alkaa tulla paljon enemmän, kun pakolla koittaa miettiä miten selviäisin taas tästä ilmaiseksi (tai tooosi edullisesti). Kuitenkin haluan, että koti on viihtyisä ja kauniisti sisustettu.

Tein kuitenkin yhden uuden hankinnan, ja kipaisin Ikeasta nuo bambusta tehdyt korit tuohon vanhaan Expedit-hyllykköön. Sinne saa nyt huivit, pipot, lehdet ja kaiken muun pikkusälän piiloon katseilta. Hyllykkö oli ihan kauhean näköinen kun sen päälle ja lokeroihin kerääntyi aina tavaraa. Se kun on tällä hetkellä ainoa laskutaso ja hyllykkö mitä meiltä löytyy (meillähän ei ole edes vaatekaappeja, elfakorit ja rekit toimittaa vaatekaappien virkaa).

IMG_0276

IMG_4114

Meillä ei myöskään ole tauluja tai mitään muutakaan seinillä maalin lisäksi. Kysyin äidiltä, että onko sulla ylimääräisiä kehyksiä? Seuraavana päivänä eteeni ilmestyi vielä kaupan muovikääreissä olevat ruskea-kultaiset puukehykset.

Anttilasta ja 34,90 MARKKAA, siis oikeasti vuodelta nakki! (on ilmeisesti ostettu kun on halavalla saatu vaikkei ole edes tarvetta ollut!)

Nyrpistelin ensin nenääni: ”-njääh,en nyt tiiä, aika rumat… noh ehkä nää voi maalata… voin mä ottaa ja kokeilla..”

Mutta, minähän ihastuinkin niihin tuollaisenaan. Siis voi apua, miten niistä voiskin tulla hienot, vaikka mä vaan revin ton muovin pois? Noh, niiden ”tuunaus” olikin helppo! Mulla ei ollut sopivaa kuvaa kehystettäväksi, joten otin lehdestä pari sivua ja kehystin ne.

IMG_4131

IMG_4138

IMG_4145
Huomaatko, että sama sivu on jaettu kahteen kehykseen, naisen hame jatkuu toisessa. Puolitin sivun vain keskeltä ja kehystin molemmat puolet.

IMG_4141

IMG_4151

IMG_0138
Tässä on meidän vaatesäilytys (on se vähän erinäköinen vaatteiden kera). Porkkanan paljettikoristeltu tuliaismekko sopi nyt tähän teemaan!

IMG_4109

 

IMG_4112

Ja narsissit, oih. Niin varma kevään merkki. Jostain luin että nuukahtaneiden narsissien sipulit kannattaa kaivaa maahan, näin niistä voi olla vuosiksi iloa. Ja heti eilen pyykkivuoren nuori emäntä kertoi sen todeksi. Mä haluan kanssa kokeilla ja aion taatusti istuttaa nuo sipulit.

Laitoin ruokapöydälle valkoisen liinan päälle kolme kaitaliinaa poikittain, ja siitä tuli ihan hauskan näköinen.

Kultainen paljettiliina kimaltelee kilpaa auringon kanssa, mietin pitkään kaupassa että onko se jo vähän liikaa, muttei ollenkaan, se on ihan ihana! (hmmm, miltäköhän verhot näyttäis? ehheh).

IMG_4108

IMG_4121

IMG_4120

IMG_4113

IMG_0266

IMG_0247

IMG_4040

Kurkataan vielä meidän keittiöön, meinaan tein toisenkin pikku-päivityksen, nimittäin keittiöpyyhkeille. Monella on varmaan noita samanlaisia pyyhkeitä (ainakin mummolassa jos ei muualla). Äidin lahjoitus-sarjaan kuuluu nuokin pyyhkeet (ihan käyttämättömiltä näytti nekin), tosi laadukasta ja tiheää pellavaa, kuivaa hyvin, eikä jätä nukkaa astioihin.

Olihan sininenkin väri ihan kaunis, mutta päätin nyt kuitenkin leikata siniset raidat pois (ei ne sopinut nyt tähän asuntoon). Siis ronskisti vaan saksin ne pois, ja voilá, niistä tuli hienot! Muutaman pesun jälkeen niistä tulee vielä kivammat, kun ne reunat vähän rispaantuu.

(Ja jos rispaantuu liikaa, niin sitten täytyy ompelukonella surauttaa sentin päästä reunoista, niin että edes vähän rispaantuu!)

Aluksi ajattelin että niistä tulee hullun kokoiset ja kaksi pitää ommella yhteen ja ja ja…. Mutta kuka sanoo että keittiöliinan koko on pakko olla se 40X70cm. Siitä tuli oikeastaan parempi nyt kun se on vähän kapeampi. Ja jos ne vielä leikkaa poikittain puoliksi, niin niistä saa loistavat servietit.

IMG_4092IMG_4093

IMG_4085

IMG_4077

IMG_4074

IMG_4078

IMG_0264

IMG_4102

Niin ja oletko koskaan ajatellut, että liemikuutiot ovat ihanissa KULLANVÄRISISSÄ papereissa? Hahah, siellä ne on ylähyllyllä. Laitoin omani esille tuollaisiin Ultima Thulen -jälkiruokakulhoihin kullanhimoissani.

Ne vieläpä on erilaisissa papereissa kasvis- ja lihaliemi, joten ne tunnistaakin ilman pakkausta.

Ihan arkisista käyttö asioista saa kivan näköisen kokonaisuuden, kun vähän ryhmittelee tavaroita.

Savipurkki hyllyllä on Virolaista käsityötä ja se on täynnä hunajaa, eikö olekin söötti?

Pienessä lasipurkissa on ruiskaunokkia, ihana sininen löytö maustekaupasta. Siitä lisää TÄÄLLÄ.

IMG_0253

IMG_4091

IMG_0254

IMG_4064

IMG_0250

Ja vielä muutama loppukevennyskuva on pakko laittaa. Auringosta, kauniista vanhastakaupungista ja tädin omasta kullannupusta!

IMG_0171
Tallinnan vanhankaupungin kujilla kelpaa lenkkeillä nyt kun ilmat on aurinkoiset
IMG_0415
Porkkanan Hawaian style ja naistenpäivälahjaksi saatu fööni 🙂
IMG_0401
Alempi kori on koirien ja ylempi Porkkanan leluille!
IMG_0406
Huomaa porkkanan spesiaali Minnie-vaippa…

1958366_10152260812718480_82330190_n

Hauskaa viikonloppua kaikille!

Toivoopi,  Anna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi