2kotia

BLOGIT | 2kotia

Kransseja ja kynttilöitä

Jouluun ei ole enää montaa viikkoa,

Monet on kyllästyneitä siihen liian aikaiseen joulun toitotukseen, mutta minusta se joka vuosi hyppää jostain suoraan eteen, ja muka ihan yhtäkkiä. Ja sitten on taas kiire? Minä olen ehdotellut kaupoissa jo aika päivää sitten, että pitäskö ostaa jo joululahjat pois alta ja ihan rauhassa katsella ja miettiä niitäkin. Ja aina mies sanoo, että ehtii sitä vielä, ei jaksa…. Onhan tässä aikaa… Niin just!

Oikeasti?, jos minä nyt marraskuun loppuun mennessä olisin järjestänyt suuren osan joulun jutuista, niin sitten voisin joulukuussa keskittyä vähän enemmän laiskotteluun ja glöginjuontiin ilman sitä jokavuotista stressiä ja ruuhkassa juoksemista (tai ruuhkassa nyt joutuu taatusti juoksemaan joka tapauksessa, mutta jos vähän vähemmän tänä vuonna?). Pitäiskö ottaa se nyt oikein tavoitteeksi? Ainakin lahjat hankittuna marraskuun loppuun mennessä? Jes, niinpä taidankin tehdä.

Entäs ne joulukoristeet sitten? Minä olen nähnyt instagramissa jo ihan oikean, koristellun joulukuusen, eli jotkut ne tosiaan nauttivat, eikä odota hetkeäkään, mutta mainittakoon nyt vielä, että se oli amerikassa!. Ja se on ihan oikein, ihan sama vaikka juhlis joulua heinäkuussa, jos itsellä on silloin hyvä olo ja se tuntuu mukavalle!

Minä olen aloittanut varovasti kransseilla ja taljoilla. Minusta pehmeän pörröiset lampaantaljat tuovat lämpöä ja talvitunnelmaa kotiin. Kransseja taas voi ripustella joka puolelle, oveen, ikkunoihin, ovenkahvaan, seinälle, ja ihan mihin tahansa. Ja aina vähän kimallusta kans, tietenki!

Ei meillä minusta kuitenkaan vielä niin jouluiselle näytä, enemmänkin talviselle. Ehkä se johtuu siitä, kun meillä ei ole mitään punaista? Vielä ainakaan. Ja vaikkei lunta pihalla olekaan, niin sisällä ikään kuin tuntuu sille.

Nautin kotona kynttilänvalossa hääräämisestä. Sytytän takkaan tulen ja kynttilöitä palamaan, ja sitten menen pitkin kotia, järjestelen ja touhuilen kaikenlaista.

IMG_8756

IMG_8738

IMG_8846

IMG_5835

IMG_8794

IMG_8721

IMG_8850

IMG_8857

IMG_8796

 

IMG_8854

IMG_5900

IMG_8733

IMG_5907IMG_8858
IMG_8861

IMG_4211
IMG_4210

Ja Porkkanallekin ostettiin oma mintunvärinen lyhty (taas kirpparilta parilla eurolla!) ja sen sisälle pattereilla toimiva kynttilä. Kovin on jännää pimeässä asunnossa kävellä lyhty kädessä, voi noita pieniä!

IMG_8803

IMG_8802

IMG_8707
you are gorgeous!

IMG_8180

Mukavaa viikonloppua,

Anna

Kuvat: Anna Nääppä

Kommentoi