2kotia

BLOGIT | 2kotia

Kotona nyt, uutta ja vanhaa

IMG_7430

IMG_7746

Muistaako joku makuuhuoneen postausta, jossa hehkutin vintagen perään? Jos ei, niin sen voit lukea TÄÄLTÄ.

Se tyyli on uhkaavasti levinnyt jo olohuoneeseenkin, mutta ei hätää! Jos kyllästyn tähän kaikkeen vanhaan roinaan, niin sen saa puolessa tunnissa piiloon ja pois silmistä.

Hankinnatkin, mitä olen tehnyt, on olleet minimaalisia. Niinkuin vaikka kolmen euron tarjotin ja neljän euron kristallikarahvi. Kaikki muu taitaakin olla mummolta saatu aikoinaan, nyt vaan kaivettu esiin kaapeista.

Vanha ovi on nojannut aiemmin olohuoneen seinään, ja nyt se sai renkaat allensa. Olkoon nyt hetken aikaa noin. Jotenkin se on oudon matalalla, mutta kokonsa puolesta täydellinen rakkaille asetelmilleni.

Punaruskean taljan sain äidiltä, mutta lainaksi vain. Vaihtaahan jotkut vaatteitakin, miksei myös mattoja?

Huomaan olevani sellainen ”kyllä se vanha taisi sittenkin olla parempi”-ihminen, sillä heti tuntui, että vanha valkoinen talja ja sohvapöytä olivat kyllä paremman näköisiä. Ne on onneksi tallessa, ja saan ne kyllä takaisin heti kun haluan.

Tuollainen tarjotin kerää muuten pienet tavarat kauniisti yhteen. Ei niitä tarvitse juurikaan edes järjestellä. Mutta ajattele, jos nuo samat tilpehöörit olis vain pitkin pöytää,  siis ilman tuota tarjotinta! Sehän olis ihan hullun näköinen, jopa ehkä sotkuisen…

”Sisustaessa onkin hyvä muistaa tehdä kokonaisuuksia, niin isoissa kuin pienissäkin tavaroissa. Ikään kuin koota ryhmiä sinne tänne. Silloin näyttää hyvälle!”

IMG_7771

IMG_7773

Hitsi, että tämä tuntuukin mukavalle muotivillitykselle! Siinä, kun aikaisemmin mietin, mihin seuraavaan design-esineeseen säästän pennoseni, tai minkä värisiä tavaroita nyt taas tarvii alkaa keräilemään,  niin nyt kaivan kaapeista tavaroita esille. Jos se ei kelpaa enää mulle, niin sitten se menee kirpputori kasaan. Ihanan yksinkertaista, ja tulee siivottuakin samalla!

Mä olen huomannut myöskin, etten tosiaan tarvitse kaikkea tavaraa, mitä maailma koko ajan keksii. Mä voin myös vaan ihailla niitä!

Sen on opettanut minulle tämä kahden kodin välillä ravaaminen.

Olisin mä toki voinut ottaa taas hullujen päivien kuvastosta vaikka kaikki ihanat Tom Dixonin Etch-tuikkukipot, Marimekon kaffekupit ja Missonin sohvatyynynpäälliset, mutta koska en voi sohvatyynyjä tai tuikkukippoja raahata joka kerta kodista toiseen, niin en niistä pääsisi koko ajan nauttimaankaan.

Että vaikka joku juttu olis kuinka ihana, niin kaappiin sitä ei kyllä kannata ostaa!

IMG_7796

IMG_7803

IMG_7757

IMG_7778

IMG_7751

Syksyistä ilmettä ja tunnelmaa saa kotiin kukkasilla, lämpimillä tyynyillä, vilteillä ja tietenkin kynttilöillä. Koko olohuone näyttäis ihan erille, jos siivoisin sekalaiset tyynyt ja kukkaset pois. Ja minua INSTAGRAMISSA seuraavat ovatkin jo nähneet, että myös granaattiomenoilla voi sisustaa!

IMG_7779

IMG_7776

IMG_7766

IMG_7761
IMG_7763

 

P.S. Jotakin mummun vanhasta makuuhuoneesta on kotiutunut meille, ja se vilahtaakin hiukan joissain kuvissa. Esittelen uuden huonekalun paremmin ensi viikolla!

Nyt viikonlopun viettoon, meille tuli sisko perheensä kanssa kylään ja voi tätä onnen päivää kun saadaan kohnata kaupungilla siskon kanssa taas pitkästä aikaa.

Mukavaa viikonloppua ja tulevaa viikkoa,

T. Anna


Kuvat: Anna Nääppä

 

Kommentoi