2kotia

BLOGIT | 2kotia

Kaalit ja kurpitsat kattiloihin

IMG_7255

IMG_7328

Syksy on tullut, pakko se on minunkin nyt vaan myöntää se!

Sen tietää siitä, kun saa ensimmäisen flunssan, kotona on kylmä ja ulkona on ihan ÄLYTTÖMÄN kylmä. Ja joka päivä on lämmitettävä sauna, minne mennä lämmittelemään.

Monet sanoo, että rakastaa syksyä, koska silloin saa luvalla käpertyä sohvannurkkaan lämpimän viltin alle takkatulen lämpöön ja tunnelmaan. Minä en mene sohvannurkkaan nauttimaan, vaan siksi, koska on niin kylmä, ettei voi muuta tehdä. Täytyy hytistä viltin alla, kunnes takkatuli on lämmittänyt asunnon, jotta voi tulla pois sieltä. Aamullakaan ei millään haluaisi tulla pois lämpimän peiton alta. Noh, itse minä olen vanhaan taloon halunnut muuttaa, joten turha mutista.

Toisaalta kyllä myönnän, että luonto on kaunis syksyllä, kun se tiputtaa hiljalleen värikkäät vaatteensa alas maahan. Mutta muuten en ole edelleenkään innoissani tuulen kylmästä tuiverruksesta. Musta ei ole yhtään kivaa kököttää kotona ja lämmitellä. Kesäihmisiä siis edelleen.

Syksy nyt kuitenkin tuli väistämättä, ja parempi siitä on koittaa iloita, kun masennuksissa kesää haikailla, vai mitä? Iloiset syys-istutukset sisällä piristää kummasti.

Monihan laittaa syyskukat ulos, mutta minä nyt olen pitänyt niitä myös sisällä, koska sisällähän minä itsekin olen.

Istutin mummon vanhoihin kattiloihin kaalia, murattia, sekä vihreää ja valkoista callunaa. Ja sekaan muutama pikku koriste-kurpitsa, niin johan tuli iloinen asetelma. Niin pienestä sitä voi tulla hyvälle mielelle. Jopa tekee vähän mieli siivoilla ja järjestellä kun on kerran kauniit kukka-asetelmatkin valmiina!

Mukavaa syksyn alkua!

Anna


IMG_7256 IMG_7258

IMG_7262

IMG_7265

IMG_7263

IMG_7264

IMG_7253

IMG_7272 IMG_7280

IMG_7284

IMG_7291

IMG_7281

IMG_7295Kuvat: Anna Nääppä

 

2 vastausta artikkeliin “Kaalit ja kurpitsat kattiloihin”

  1. Ritva

    Hei taas jälleen kerran tulin niin hyvälle mielelle näistä blogeistasi! Kiitos! Ja hyvää syksyä!


Kommentoi