2kotia

BLOGIT | 2kotia

Itse tehty design-valaisin

IMG_5891

Törmäsin Helsingissä kävellessäni erään hienon sisustusliikkeen ikkunassa tämän tyyliseen valaisimeen, joka veti minut kesken koiranpissatuslenkin sisälle liikkeesseen ihailemaan sitä.

Se oli ruokapöydän yllä, paljon leveämpi ja suurempi kuin tämä minun tekemäni, mutta kuitenkin aivan ihanan kevyen ja ilmavan näköinen.

Hintaa valaisimella oli n. 450 euroa, runko oli tehty tummasta bambusta ja kangas super-ohutta nepalilaista luomupuuvillaa.

Kotona kaunis valaisin oli mielessä niin paljon, että päätin kokeilla tehdä samantyylisen itse. IMG_5956_fotor K-raudasta ostin kelan ”reikärautaa” 7 eurolla (tai oikeasti varastin sen siskon miehen autotallista).

Raudan katkaisemiseen ei tarvita edes työkaluja (paitsi kädet)! Pari kertaa kun taittaa edes takas, menee rauta poikki, ihan noin vaan helposti, ilman voimaa tai venkutusta. IMG_5960 Pyysin siskoa avuksi solmimaan runkoa. Ensin kaksi samankokoista ympyrää ja sitten pystysuunnaassa olevat ”osat” siihen kiinni.

Reikien läpi on helppo sitoa runkoa kiinni. IMG_5653 Aluksi koko hökötys oli niin kauhean näköinen, että keskeneräiselle diy-jutulleni naurettiin, ja varsinkin sille, että

”Voit sitten laittaa ton sinne Blogiis, hahaha, diy diy, diy diy, kylläpä on TOSI hieno…”

buhahahaha, siis KAIKKI nauroi, myös minä itse, mutta sitkeästi tein sen silti loppuun asti.

Ja niin mä laitankin tän tänne blogiin, sillä tästä tuli lopulta ihan hieno! IMG_5652 Narua pyöritinkin sitten kaksi iltaa reikäraudan ympärille. Ohuen kankaanpalan hain Eurokankaasta, surautin koneella siistit reunat ja käsin ”parsin” kankaan rungon ympärille.

Niin, ja mihin se lamppu laitetaan, kysyi jo joku minulta? No katosta vain sellainen pelkässä johdon päässä oleva hehkulamppu, niin sen johdon voi sitten kiepsauttaa tuosta yläristikosta kerran ympäri! Mustalla johdolla siitä tulee erityisen hienon näköinen.

IMG_5704

IMG_5702

IMG_5828

IMG_5831 Kuvat on nyt otettu siskon eteisessä, ilman johtoa ja lamppua, koska siinä minä istuin ja askartelin sitä. Viikon verran se roikkui heidän eteisessä, kasvojen tasolla niin, että siihen törmäsi joka kerta ohi kävellessä.

Mutta valmis valaisin oli kuitenkin myös siskon mieleen, vaikka hän sitä alunperin kyyneleet silmissä ja vatsa kippuralla nauroikin.

Siskon suusta: ”HMMM, No okei, joo, tuli siit ihan hieno…. Voisit oikeastaan tehdä meidän makkariin samanlaisen! Tai hei, olisko hieno jos niitä olis monta ja erikokoisia? Niinkuin lucky-balloonit lentäis taivaalla… Joo, semmoset sä voisit tehdä!” IMG_5830 Mitä mieltä olette? Minusta tuo ainakin näyttää ihan sellaiselle lucky-balloonille, tiedättekö? Sellaiselle paperilyhdylle, mikä Aasiassa lähetetään juhlapäivinä taivaalle pienen palavan tuikun kera. Sen on tarkoitus nimensä mukaan tuoda onnea lähettäjälleen, ja saapa silloin toivoakin jotakin. IMG_0098_Fotor

IMG_0214_Fotor

Kuvat: Anna Nääppä  (paitsi kaksi viimeistä on joku thaimaalainen tarjoilija ottanut)

Kommentoi