2kotia

BLOGIT | 2kotia

Auringon paistetta ja kirpparilöytöjen uusi elämä

IMG_8539

Aurinkoiset päivät ja kuiva maa, voiko olla mitään muuta niin hyvälle tuulelle saavaa asiaa juuri nyt? Olen joka aamu vetänyt kaikki sälekaihtimet talon jokaisesta ikkunasta ylös ja nauttinut auringonvalosta. Tosin nyt kun se aurinko alkaa paistamaan, niin myös ikkunat muistuttavat pesun tarpeestaan. Tulppaaneja on kaikki kaupat ja blogit pullollaan ja niinpä näytän olevan minäkin. Hauska väritys tuo kelta-vaaleanpunainen liukuväri. IMG_8500

IMG_8545

IMG_8630

IMG_3830

IMG_0043
Siinä myös yksi aurinko, pikkuinen siskontyttö.

IMG_8455

IMG_8497
Pienet soppakulhot on IKEAn vuosimallia 1983, ja iso on Loviisan aitasta viime joululta!

Ajatelkaa, pienet soppakulhot on hankittu Tukholman IKEAsta 30 vuotta sitten!. Silloin kun Suomessa ei ollut sitä vielä, niin lähdettiin oikein Ruotsiin ostosreissulle, ihan vaan IKEAn takia! Minä olen ollut 2-vuotias kun me ollaan körötelty ihan uudella hienolla punaisella Cherryllä Tukholmaan äidin ja isän kanssa ja tultu takaisin auto kattoon asti täynnä tavaroita. Nuo kulhot voisi ottaa uudelleen tuotantoon mun mielestä.

Täällä Tallinnassa iltakävelyillä olen huomannut, että ihmisten kodeissa on paljon IKEAn valaisimia (muuten en ole sisälle kurkkinut, huom!). Kuitenkaan Tallinnassa ei ole IKEAa, joten ilmeisesti täältä käydään hakemassa kotitavaraa Helsingistä.

IMG_8499

IMG_8540
Vihreät kuulat voi laittaa esille näinkin.
IMG_8436
Asetelma olohuoneessa, taulu on taiteilija Teija Lehdon ”nainen hedelmäsalaattikylvyssä”.

IMG_8424

IMG_8447

IMG_8430

IMG_8414
Myös siskontyttö, miniporkkana lempinimeltään, on hulluna tulppaaneihin.

Sitten sinne kirpputorille, käytiin pitkästä aikaa siskon kanssa kirpputorilla viime lauantaina. Sisko osti muun muassa 3 euron maisema-taulun, kyllä sitä joskus tekee hassuja löytöjä, ja taas tosiaan toisen roska on toisen aarre!

Heti kotiin päästyämme, sisko haki mattamustan spraymaalin ja marssi kylppäriin uuden taulunsa kanssa.

Heidän kylppäri on kyllä ihan täydellinen, koska siellä ei ole vielä tehty remonttia, niin nyt siellä voi spreijata ja tehdä vaikka mitä. Kerran sisko jo tokaisikin että jos jätetäänkin se vaan noin, että siellä voi sit aina maalailla kaikkea.

IMG_8387

IMG_8396
Tässä kaikki kirpputoriostokset mitä kotiin raahasimme.

Hauska patsas lensi ostoskoriin ihan vain siksi, kun minä sanoin siskolle että ”mä oon varma että noista nais-patsaista tulee kyllä hitti, kohta ne loppuu kirpputoreilta!” Sisko sen jostain kojusta  oli löytänyt ja heti ominut. Se sai uuden kodin ja oman paikan mummun vanhan astiakaapin päältä. (saa nähdä käykö ennustukseni toteen…)

IMG_8397
Iso taulu sai mustan värin, sillä keskelle tulee liitutaulu-kontaktimuovia.
IMG_8402
Pienet taulut ja hippo spreijattiin valkoisiksi.

 IMG_8525

Taulu siis maalattiin mattamustaksi, ja keskelle kuvan paikalle laitettiin liitutaulu-kontaktimuovia. Kuvan tauluun sisko piirsi ensin liidulla ja vahvisti sitten vielä liitutaulutussilla tuon mahtavan kuvion, niin siitä tuli valkoisempi. On se taitava, tuli kyllä tosi hieno.

IMG_8530

IMG_8525

IMG_8579Nämä maljakot olivat minun löytöni, kuten myös ne valkoiset pikkutaulut ja lasinen tähti-valaisin. (taulut maksoivat 80 senttiä kpl ja maljakot pari euroa). Tosi hyviä puoli-ilmaisia löytöjä voi tehdä kirpparikierroksella. Maljakot on mielestäni kauniin muotoiset ja kätevän kokoiset. Niihin ei tarvitse montaa kukkaa laittaa, ja silti asetelmasta tulee näyttävä.

IMG_0042
IMG_8615

IMG_8619

Hauskaa viikonloppua taasen kaikille, toivotaan että aurinko paistaa koko viikonlopun ! T. Anna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi