2kotia

BLOGIT | 2kotia

Annan salainen kesäkeidas

Viime viikolla käytiin Tallinnan suosituilla kattoterasseilla!

Pysytään edelleen tässä kattoterassi-teemassa,

mutta tällä kertaa pääsette kurkistamaan ihan meidän omalle vuokra-asunnon katolle…

Täällä Tallinnassa kattoterassikulttuuri on levinnyt myös ihmisten asuintaloihin, ja monilla onkin omia pieniä salaisia terasseja kattojen yllä.

Meidän kotona olohuoneesta kiivetään tuollaisia hurjannäköisiä ”tikapuita” pitkin taivaaseen! Kattoikkunasta hyppy ulos, ja salainen suuri terassi aukeaa.

Tila on auki vain kesällä, ja vain kauniilla ilmalla. Kattoikkuna aukeaa sähköisesti napista painamalla, ja talvella ikkunaa ei saa aukaista tietenkään. Sateella ei myöskään kannata, sillä silloin sataa sisälle olohuoneeseen! IMG_3325

IMG_2217

IMG_3235

IMG_3197 Minulla onkin kovat kukkaistutukset täällä meneillään, koska halusin suurelle terassille Keidasmaista tunnelmaa.

Muun muassa huojuvaa heinää, tähkä-laventelia ja valtava ruukku lehtosalviaa.

Valitsin myymälässä kasvit oikeastaan pelkän oman fiilikseni mukaan, siis ulkonäön ja hinnan perusteella. Nämä kasvit olivat todella edullisia, kaikki 3-7 euroa kappaleelta.

En tosiaankaan ole mikään asiantuntija näissä hommissa, mutta nyt sitten katsotaan, kuinka istutukseni pärjäävät.

Puutarhassa katsoin toki, että jokaisen pitäisi pärjätä suorassa auringonpaahteessa, JOS vaikka kuitenkin koko kesän paahtaa porottais täydeltä taivaalta!

Ei liene kenellekkään epäselvää että olen kesä-tyttöjä…
IMG_3202

IMG_3212

IMG_3210

IMG_3204IMG_3315 IMG_3207 Oleskeluryhmän pöydälle laitoin söpön mehikasvin, koska muistelin sen olevan helppohoitoinen ja kuivuuttakin hyvin sietävä.

Tosin jälkeenpäin luin, että liika märkyys on pahasta, joten jos se nyt ei näitä sateita kestä, niin kolme euroa on menetetty…

Koriste-heiniä valitsin vähän erilaisia, on pitkää kaislamaista ja vähän matalampaa raidallisen väristä. Ne tuo kivasti korkeutta ja näyttävyyttä ruukkuihin.

Pienet aurinkokennovalaisimet maksoivat euron paikallisessa puutarhamyymälässä, joten laitoin semmoiset ruukkuihin vielä hämärällä tunnelmaa luomaan! IMG_3276

IMG_3272

IMG_3321

IMG_3275

IMG_3278
Ruukussa on alimpana sini-lilaa laventelia, joka toivottavasti tuuhenee ja kukkii pian!

IMG_3047 Kaikki kalusteet olemme ostaneet käytettyinä naapurin terassilta!

Hyvä tuuri kävi; kun naapuri oli muuttamassa pois, niin iskin heti kimppuun! (olin jo kaksi kesää kadehtinut naapurin hienoja kalusteita).

Oikeastaan meillä ei ollut kuin kaksi taitettavaa kankaista kansituolia aikaisemmin tyhjällä terassilla. Joskus kannattaa tosiaan odottaa!

Olin etsinyt kivaa oleskeluryhmää koko nämä kaksi vuotta, mutta kun naapurilla vaan oli niin hieno, ettei mikään muu enää kelvannut! Ja samanlaista en mistään löytänyt…Onneksi ei ostettu mitään muita kalusteita aikaisemmin.

IMG_3051
Tässä naapurihuoneiston terassi odottaa uutta sisustajaa!

Naapurin miehellä oli tapana kasvattaa tuo katos täyteen jotain herneentapaista köynnöstä, ja se oli ehkä sitten maailman kaunein näky joka kesä!

Pyöreä pöytäryhmä oli niiden roikkuvien vihreiden köynnösten suojassa. Pieniä lankoja meni sinne tänne, jota pitkin köynnökset kiipustivat.

Ah, tuo terassi oli siis todella kadehdittavan upea silloin…

Kerran hämäränä loppukesän iltana sinne oli viritetty elokuvateatteri taivasalle (siis videotykillä suurelle kankaalle esitettynä). Vieraat makoili arinkotuoleissa ja pieniä tuikkuja oli sytytetty kaiteiden reunoille…. Se näky oli jo ihan kuin elokuvissa itsessään, minä vaan salaa tuijotin meidän puolelta ja mietin että voiko tuo olla edes totta! IMG_1464

IMG_3058 Ja vielä muutamat fiiliskuvat viime ajoilta.

Tuo naapuritalon kissa odottaa aamuin illoin Andyä pömpelin takana. Jos sataa vettä, niin se on jonkun läheisen auton alla. Ja Andy tietysti juoksee jokaisen auton alle kurkkaamaan josko se olis siellä… Tosin ne vaan nauliintuu paikoilleen ja katsoo toisiaan metrin päästä, sen lähempää tuttavuutta ei kuitenkaan olla tehty.

IMG_3329

IMG_3331

IMG_3499

IMG_3500

IMG_3505
Tallinnan vierasvene -satamassa on jo jokunen paatti!
IMG_3526
Kesä ja mansikat!

IMG_2852

IMG_3233

IMG_3561Tässä olis ihan lempiauto mulle! Joku onnellinen sillä saa huristella, sillä nappasin kuvan vain ohikulkiessani kauppareissulla! ON kyllä hieno!

Mukavaa viikonloppua, toivottavasti siitä tulee oikein kesäinen!(vaikka just nyt sataa vettä,kattoikkunaa ei voi avata, ja mulla taitaa olla siellä aurinkovilttikin kastumassa…)

Anna ja Andy

P.s. Pikku-Porkkanan reissuja kun kerran tykätään lukea, niin hän on nyt  ensimmäisellä kaukomatkallaan tällä hetkellä ja hänen matkakertomuksensa kuvineen voit lukea TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ.

 

Kuvat: Anna Nääppä

Kommentoi