2kotia

BLOGIT | 2kotia

Annan kotona: yläkerta + walk in closet

 

IMG_3969

Kodissamme on siis kolme kerrosta, yläkerrassa sijaitsee makuuhuone ja vaatehuone, tai oikestaan walk in closet – niin kuin nykyään pitää sanoa.

Kun ostimme asunnon, niin yläkerta oli juuri remontoitu, koska taloon oli tehty kokonaan uusi katto. Se oli yhtä suurta tilaa, onneksi. Ensin yläkertaan meni monen monta maalipurkkia valkoista maalia. Seinät, katto ja lattialankut maalattiin valkoiseksi.

Jos haluat nähdä kuvia ennen remonttia, niin niitä löytyy TÄÄLTÄ (yläkerta oli ostohetkellä auringonkeltainen).

IMG_3879

IMG_4017

IMG_4026

Alkuun mietin erillisen kylpyhuoneen tekemistä yläkertaan ja vaikka mitä huoneen jakamisideoita pyöri päässä. Olin kuitenkin jo ennen remontin alkua pyytänyt sisustussuunnittelija Jaana Ahokoskea ja Nina Lindholmia avuksi remontin suunnittelussa.

Säästettiin kyllä iso penni sillä, ettei tehty kylppäriä yläkertaan. Enkä todella ole sitä sinne kaivannutkaan, kyllä mä kerkiän rappuset alas, ilman että pissat tulee housuun…

Monesti sitä ajattelee että kyllä nyt vessa tarvii yläkerrassa olla… jos vaikka yöllä tarvii mennä… (Ei oo kyllä mikään vaiva kävellä rappuset alas, oli yö tai ei, ja aikaakin menee alle minuutti). Olisi ollut kallista rakentaa vessa ylös, ja se olisi rikkonut myös kauniin ja avaran tilan.

Yläkertaan tehtiin siis Jaanan ja Ninan ehdotuksesta väliseinä sängynpäätyyn, ja sen molemmilta puolin liukuovet ja kulku vaatehuoneeseen. Yläkerta on sen avaruuden ja kattoikkunoiden vuoksi tosi valoisa tila. Ja toki valkoinen väri avartaa vielä enemmän.

IMG_3970

Edelleen minulla on tuo sängynpäätyseinä vähän kesken, se piti jo ajat sitten maalata mustaksi, mutten ole uskaltanut. Ja monet muutkin värit ovat mielessä käyneet, ehkä semmoinen myyrän ruskea tai saven värinen vois olla kiva. Mutta nyt se on liian valkoinen, jopa minun mieleeni, vaikka siinä onkin jo tapetti, tuollainen rypytetty malli.

Edellisessä kodissamme oli vahva graafinen kuviotapetti makuuhuoneessa, ja sen kanssa ei ikinä sopineet mitkään kivat pussilakanat. Nyt halusin makuuhuoneen, jossa voi käyttää erilaisia tekstiilejä tunnelmaa luomaan, mutta huomaan ettei mulla oikeastaan ole kuin yksivärisiä lakanoita.

Aina noi samat pellavalakanat, välillä tumman harmaat, välillä vaaleanpunaiset, mutta melkein aina valkoiset…

Myös liukuvärjätty seinämaalauskokeilu tai joku omatekemä ”taideteos”on vielä ajatuksen asteella (se tarvii kyllä tehdä salaa silloin, kun on yksin kotona, koska en taatusti tule saamaan lupaa moiseen, heh heh). Se meinaan kuulostaa tosi oudolle idealle, mutta näyttää oikeasti valmiina hienolle!

IMG_4014
Taulun on kummitätini tuonut Australiasta asti. Vanhat puukehykset olen maalannut valkoiseksi. Metallirasia on mummon laatikoista löytynyt ja siinä on nyt nappeja.

 

IMG_3883

IMG_3979

IMG_4011

IMG_3986

Vaatehuoneessa on ihan ikioma keksintöni korut peilin takana! Keksin sen Ikean peiliosastolla. (varmaan on joku muukin tämän toteuttanut…)

Kätevä kun mikä, jopa mies sanoi että miksei hänellä ole samanlaista? Heti menin ostamaan toisen peilin (vastapäätä tätä seinää on siis identtinen miesten puoli). Tosin miesten puolella peilin takana roikkuu solmiot ja vyöt (heti sitten kun saan sen kiinnitettyä seinään).

Peilistä olen tehnyt aiemminkin jutun ja sen voit lukea TÄÄLTÄ. Tätä samaa vois käyttää vaikka eteisessäkin. Näin olisi avaimet, koiranhihnat ja muut pikkutavarat piilossa katseilta.

IMG_4010

IMG_4005

 IMG_4001

IMG_3896

IMG_3999
Alalokeroissa säilytetään muun muassa alusvaatteita, sukkia ja urheiluvaatteita.

Pitkä tanko on unelma, ripustaisin ihan kaikki henkareille jos tilat riittäisi. Siinä vaatteet pysyy suorana sekä ne löytää ja näkee helposti. Meidän vaatetangon on ystävä tehnyt, mittatilauksena siis teetetty.

IMG_3897

IMG_3989

IMG_3875

IMG_3976

IMG_3963
Pienet renkaat laatikoiden alle, näin ne on ilmavat ja kivasti liikuteltavissa. Toinen kätkee sisäänsä joulukoristeet ja toinen pääsiäiskoristeet.

IMG_3888

IMG_3892

IMG_3874

IMG_3893
Hennon hattaranväriset mattavaaleanpunaiset kaapit olen rakentanut Ikean keittiönkaapeista.

Jos haluat katsoa lisää, niin makuuhuoneesta löytyy kuvia myös TÄÄLTÄ postauksessa nimeltä ”Pellavalakanoissa”, sekä TÄÄLTÄ postauksesta ”Makuuhuoneen vanha lakanakaappi”.

Loistavaa viikonloppua kaikille !

Terkuin, Anna

Kuvat: Anna Nääppä

 

IMG_3898P.s. pakko laittaa vielä yksi kuva meidän olkkarista kun siinä on etualalla tuo minun tuunaama mummon vanha tuoli ja rahi, joihin vähän väliä törmäilee antiikkiliikkeiden ikkunoissa ja kirpputoreilla.

Minusta tuntuu että kaikkien mammoilla ja mummoilla on tuota samaa sarjaa!

TÄÄLLÄ on vielä tämän tuolin tuunausjuttu, ja on siellä kuva alkuperäisestä kirppariversiostakin, kun en sitä nyt tähän löytänyt noiden miljoonan kuvan joukosta! 

 

 

2 vastausta artikkeliin “Annan kotona: yläkerta + walk in closet”

  1. Cleo

    Tuo tuunattu tuoli on niin mun makuun. Väritkin just kohdallaan 🙂


Kommentoi